Πολιτισμός

Nederlands Dans Theater: Το κορυφαίο ευρωπαϊκό συγκρότημα χορού επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής [vid]

Nederlands Dans Theater: Το κορυφαίο ευρωπαϊκό συγκρότημα χορού επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής [vid]
Nederlands Dans Theater: Οι χορευτές θα δώσουν τέσσερις παραστάσεις την Πέμπτη 10, την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Το Nederlands Dans Theater (NDT 1) επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ένα εντυπωσιακό χορευτικό τρίπτυχο που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδική εκφραστικότητα και την τεχνική αρτιότητά του. Πρόκειται για δύο νέες χορογραφίες της Μαρίνα Μασκαρέλ και του Μάρκο Γκαίκε, οι οποίες απέσπασαν τα ενθουσιώδη σχόλια των κριτικών κατά την πρόσφατη πρεμιέρα τους στην Ολλανδία και με ένα σπουδαίο έργο του σπουδαίου Γίρζι Κύλιαν.

Το πρόγραμμα ξεκινά με το «Toss of a Dice»

Οι χορευτές του Nederlands Dans Theater θα δώσουν τέσσερις παραστάσεις την Πέμπτη 10, την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, παρουσιάζοντας στους φίλους της ορχηστικής τέχνης τρία εντελώς διαφορετικά έργα που συνδιαλέγονται, και εντέλει ενώνονται, μέσω της κοινής ορμητικής τους διάθεσης.

Το πρόγραμμα ξεκινά με το «Toss of a Dice», την περίφημη «Ζαριά» του Γίρζι Κύλιαν, η οποία είχε γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τους θεατές του Μεγάρου, όταν την απόλαυσαν για πρώτη φορά στην ίδια αίθουσα το 2008. Ακολουθούν οι καινούργιες χορογραφίες «How to cope with a sunset when the horizon has been dismantled» («Πώς αντιμετωπίζουμε ένα ηλιοβασίλεμα όταν ο ορίζοντας έχει καταρρεύσει») της Μαρίνα Μασκαρέλ και «I love you, ghosts» («Σας αγαπώ, φαντάσματα») του Μάρκο Γκαίκε, έργα του οποίου έχουν απολαύσει αρκετές φορές στη χώρα μας.

Nederlands Dans Theater (NDT)

Είναι μία από τις πλέον εμβληματικές ομάδες χορού διεθνώς. Τη σεζόν 2020-2021, η Sol León και ο Paul Lightfoot παρέδωσαν τη σκυτάλη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στην Emily Molnar. Με έδρα τη Χάγη, το NDT δίνει παραστάσεις σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία, με τους θεατές του να ξεπερνούν παγκοσμίως τους 150.000. Μετά την ίδρυσή του στα 1959 από τους Benjamin Harkarvy, Aart Verstegen και Carel Birnie σε συνεργασία με 18 χορευτές του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας (γνωστό τότε ως Μπαλέτο της Ολλανδίας), το NDT χάραξε τη δική του τροχιά στο στερέωμα του μοντέρνου χορού.

Χορογράφοι όπως οι Glen Tetley και Hans van Manen άφησαν το δικό τους πρωτοποριακό σημάδι στο καλλιτεχνικό προφίλ της Ομάδας, ενώ οι αντισυμβατικές και προοδευτικές παραγωγές τους έβαλαν το Nederlands Dans Theater στον διεθνή χάρτη του χορού.

Έκτοτε, το Σύνολο έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πάνω από 620 έργα κορυφαίων χορογράφων, όπως των Jiří Kylián και Hans van Manen, Sol León & Paul Lightfoot, Crystal Pite και Marco Goecke, Johan Inger, Medhi Walerski, Ohad Naharin, Alexander Ekman, Gabriela Carrizo, Franck Chartier, Hofesh Shechter, Edward Clug και Sharon Eyal & Gai Behar, αλλά και πολλών άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments