Διεθνή

“Κλείδωσαν” εκτός εταιρείας Ρώσο δισεκατομμυριούχο

“Κλείδωσαν” εκτός εταιρείας Ρώσο δισεκατομμυριούχο
O Ρώσος δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Φρίντμαν ήταν ένας από τους πρώτους επιχειρηματίες που βγήκαν μπροστά και μίλησαν κατά της εισβολής στην Ουκρανία - Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις του δεν τον "έσωσαν" .
Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και τραπεζίτης, Μιχαήλ Φρίντμαν, “εκτοπίστηκε” έξω από την επενδυτική εταιρεία που ο ίδιος ίδρυσε, όταν επιβλήθηκαν οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία  όπως μεταδίδει το BusinessInsider.
H εταιρεία “LetterOne” με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Φρίντμαν και ο Ρώσος τραπεζίτης Πετρ Αβεν, απομακρύνθηκαν από το ΔΣ και δεν θα έχουν πια καμία σχέση με τον όμιλο.

Ο πρόεδρος, Μέρβιν Ντέιβις, που έχει αναλάβει τώρα τον έλεγχο της LetterOne, είπε στους Financial Times ότι οι υπάλληλοι δεν επιτρέπεται ούτε καν να μιλούν στον Φρίντμαν, ο οποίος ίδρυσε την LetterOne το 2013. Επίσης, οι εργαζόμενοι τον κλείδωσαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας και μπλόκαραν την πρόσβασή του στα εταιρικά έγγραφα και τα αρχεία.

Τα περιουσιακά στοιχεία του στην εταιρεία έχουν παγώσει ενώ του αφαιρέθηκαν όλα του τα μετοχικά δικαιώματα. Ετσι δεν θα λαμβάνει μερίσματα, κεφάλαια και χρηματοδοτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ δεν υποχρεούται να επιστρέψει στον Φρίντμαν τα μετοχικά του δικαιώματα ούτε αν αρθούν οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Πάντως , ο Φρίντμαν, η περιουσία του οποίου έχει καθαρή αξία 10 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg, ήταν ένας από τους πρώτους επικεφαλής επιχειρήσεων που βγήκαν μπροστά και μίλησαν κατά της εισβολής στην Ουκρανία. Μπορεί βέβαια να το έκανε, προβλέποντας τις σκληρές κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις του τελικά δεν τον έσωσαν.

Σε μια επιστολή προς τους υπαλλήλους της LetterOne, ο Fridman ανέφερε ότι «ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να είναι η απάντηση» και ότι «αυτή η κρίση θα κοστίσει ζωές και θα βλάψει δύο έθνη που είναι αδέρφια για εκατοντάδες χρόνια».

Η LetterOne, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια διεθνής επενδυτική επιχείρηση με επικεφαλής επιτυχημένους επιχειρηματίες, πρώην CEOs και διεθνείς επιχειρηματίες», κατείχε καθαρά περιουσιακά στοιχεία 22,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως και το 2020, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments