Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Fake news η τραυματισμένη έγκυος λέει η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Fake news η τραυματισμένη έγκυος λέει η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο
Για ηθοποιό μακιγιαρισμένη κι όχι για τραυματισμένη έγκυο κάνει λόγο η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο αναφορικά με τη φωτογραφία της γυναίκας που έκανε τον γύρο του κόσμου προκαλώντας οργή για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη

Η φωτογραφία της τραυματισμένης εγκύου να προσπαθεί να βγει από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο στη Μαριούπολη έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας οργή στην παγκόσμια κοινή γνώμη, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να “αρνείται” τελικά ότι ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν το κτίριο.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, ωστόσο πάει ένα βήμα παρά πέρα, ισχυριζόμενη πως οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες, και η γυναίκα που απεικονίζεται σε αυτές είναι στην πραγματικότητα ηθοποιός, μοντέλο και influencer από την Ουκρανία με το όνομα Μαριάννα Ποντγκούρσκαγια.

Η ανάρτηση της πρεσβείας αναφέρει πως οι φωτογραφίες από το μαιευτήριο είναι στημένες καθώς η ίδια έγκυος με διαφορετικά ρούχο παριστάνει δυο διαφορετικά άτομα. Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας πως αυτό αποτελεί μέρος της ουκρανικής προπαγάνδας και πως οι αρχικές φωτογραφίες από τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη δεν έδειχναν ούτε έναν ασθενή.

Οι αναρτήσεις αφαιρέθηκαν από facebοok και twitter στο πλαίσιο της πολιτικής τους περί παραπληροφόρησης.

Δημοσιογράφος του BBC, καταρρίπτει τους ρωσικούς ισχυρισμούς, παραδεχόμενος πως πρόκειται για τη Μαριάννα Ποντγκούρσκαγια, ωστόσο με σειρά φωτογραφιών αποδεικνύει ότι η γυναίκα βρίσκεται πράγματι σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, και εκ των πραγμάτων η παρουσία της στο μαιευτήριο δικαιολογείται

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments