Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πότε θα μπλέξει επικίνδυνα η διεθνή συμμετοχή στον πόλεμο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πότε θα μπλέξει επικίνδυνα η διεθνή συμμετοχή στον πόλεμο
«Το χειρότερο σενάριο στον πόλεμο της Ουκρανίας θα είναι να επεκτείνουν οι Ρώσοι τα πολεμικά τους σχέδια και στη Μολδαβία. Τρομάζω σε αυτή την ιδέα», δήλωσε ο υποναύαρχος ε.α Στέλιος Φενέκος μιλώντας στο MEGA.

Τις έντονες ανησυχίες του για τη συνέχεια του πολέμου, κυρίως στο ενδεχόμενο να καταλάβει ο ρωσικός στρατός την Οδησσό και να βάλει στο στόχαστρο τη Μολδαβία εξέφρασε ο Στέλιος Φενέκος, υποναύαρχος ε.α, μιλώντας στο MEGA για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Οδησσό, η οποία έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, ο κ. Φενέκος είπε ότι «η επιχείρηση της απόβασης δεν είναι απλή, πόσο μάλλον αν υπάρχουν υπόνοιες ότι οι περιοχές είναι ναρκοθετημένες. Με τρομάζει περισσότερο το ενδεχόμενο η Ρωσία να πάει και προς τη Μολδαβία. Αυτός είναι ένας φόβος που αισθάνονται και οι Μολδαβοί και ενδεχομένως να μπλέξει περισσότερο τη διεθνή συμμετοχή στην κρίση αυτή». Και πρόσθεσε:

«Η Μολδαβία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά αν ο Πούτιν διευρύνει και σε άλλες χώρες, κάποια αντίδραση θα πρέπει να υπάρξει. Υπάρχουν όλες οι συνθήκες αν καταλάβει την Οδησσό να κάνει ένα βήμα παραπέρα. Οι χώρες της Βαλτικής ανησυχούν, μήπως πάει προς την πλευρά τους. Το μόνο φρένο που μπορεί να μπει αυτή τη στιγμή είναι οι ειρηνευτικές διαδικασίες»

Για το Κίεβο

Μιλώντας για την κατάσταση στην πρωτεύουσα της χώρας, και το τι αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες εκεί, ο κ. Φενέκος είπε ότι «θα είναι πολύ αιματηρό και επώδυνο να μπει ο ρωσικός στρατός στο Κίεβο. Είμαι σίγουρος ότι πριν δούμε να μπαίνουν τα τανκς στο Κίεβο, θα υπάρξει μαζική αεροπορική επιδρομή για στόχους ήδη καταγεγραμμένους. Αν αρχίσει αεροπορική προσβολή με χτυπήματα που προκαλούν τεράστιες απώλειες, πιστεύω ότι οι πρώτες μέρες των αεροπορικών προσβολών θα είναι εξαιρετικά αιματηρές για το Κίεβο”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments