Διεθνή

Μαριούπολη: Αγκαλιά με το μωρό της, η γυναίκα του βομβαρδισμένου μαιευτηρίου [pics]

Μαριούπολη: Αγκαλιά με το μωρό της, η γυναίκα του βομβαρδισμένου μαιευτηρίου [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: AP

Η νεαρή μητέρα που τυγχάνει να είναι blogger από την Μαριούπολη βρέθηκε στο στόχαστρο μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης, που ενορχήστρωσε η Ρωσία, κατηγορώντας την, ότι τα τραύματα που είχε στο πρόσωπο ήταν αποτέλεσμα μακιγιάζ.

H Μαριάνα Ποντούρσκαγια, φωτογραφήθηκε αιμόφυρτη στο πρόσωπο να βγαίνει από το μαιευτήριο που βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη, όπου είχε βρει καταφύγιο μέχρι να γεννήσει, και έγινε διεθνές θέμα. Χθες Παρασκευή έγινε γνωστό πως η κοπέλα μέσα στον πόλεμο γέννησε και έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η φωτογραφία της κυκλοφόρησε σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως ξεσκεπάζοντας τα ψέματα του Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία και όλους όσοι έσπευσαν να πουν πως η φωτογραφία σοκ, ήταν στημένη και πως η ίδια είναι ηθοποιός, που κλήθηκε να παίξει έναν ρόλο για τον φωτογραφικό φακό.

Φορώντας τις ίδιες πιτζάμες με τα μαύρα  πουά, τις οποίες φορούσε και όταν κατέβαινε τις σκάλες του κατεστραμμένου νοσοκομείου, φωτογραφήθηκε χθες από το Associated Press ξαπλωμένη στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου κρατώντας την νεογέννητη κόρη της Βερόνικα, ενώ τα τραύματα στο πρόσωπό της, διακρίνονται ακόμα. Σε μια άλλη φωτογραφία, κοιτάζει από το κρεβάτι της, τον σύζυγό της Γιούρι που κρατά το μωρό τους.

Ο σύζυγός της Γιούρι αγκαλιά με την νεογέννητη κόρη τους

Γιατί την κατηγόρησαν οι Ρώσοι

Η νεαρή μητέρα που τυγχάνει να είναι blogger από την Μαριούπολη βρέθηκε στο στόχαστρο μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης, που ενορχήστρωσε η Ρωσία, κατηγορώντας την, ότι τα τραύματα που είχε στο πρόσωπο ήταν αποτέλεσμα μακιγιάζ και πως η ίδια είναι νεοναζί. Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, ισχυρίστηκε σε μια σειρά από tweets την Πέμπτη πως η Ποντούρσκαγια είχε προσληφθεί ως «ηθοποιός» για να φωτογραφηθεί αιμόφυρτη.

Η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ναντίν Ντόρις, κατήγγειλε την ανάρτηση ως «fake news» και πλέον έχει αφαιρεθεί από το Twitter. Ωστόσο, η σελίδα της Μαριάννας στο Telegram έχει βομβαρδιστεί από τρολ και το Instagram της είναι γεμάτο από σκληρά σχόλια, λέγοντας αβάσιμα ότι είμαι μέρος μιας ευρείας συνωμοσίας από τη Δύση και την Ουκρανία.

0

Γιατί ονόμασε το κοριτσάκι της, Βερόνικα

Σε συνέντευξή της στην Daily Beast, η θεία της Μαριάνας Τετιάνα Λιομπτσένκο, η οποία ζει στην Τουρκία, είπε ότι ο σύζυγός της Γιούρι επικοινώνησε μαζί της. «Ο άντρας της μου τηλεφώνησε και είπε ότι η Μαριάννα γέννησε ένα κοριτσάκι. Το βάρος της είναι 3.200 γραμμάρια. Είπε ότι ήταν μαζί της σε ένα νοσοκομείο, στο καταφύγιο ενός νοσοκομείου».

Και συνέχισε: «Σχεδίαζαν αυτό το μωρό τόσο καιρό, περίμεναν τον ερχομό του. Όταν οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, περικύκλωσαν αμέσως τη Μαριούπολη και άρχισαν να τη βομβαρδίζουν. Η απομάκρυνση της Μαριάννας στη δυτική Ουκρανία ήταν πολύ επικίνδυνη. Αποφάσισε να πάει στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να περάσει εκεί τις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης της, γιατί φοβόταν πως τα αυτοκίνητα και τα ασθενοφόρα δεν θα μπορούσαν να περάσουν υπό τους συνεχείς ρωσικούς βομβαρδισμούς».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η θεία της Μαριάννας είπε: «Μιλήσαμε για ελάχιστα λεπτά με τον σύζυγό της. Μας είπε ότι όλα ήταν καλά και πως το κοριτσάκι τους γεννήθηκε προχθές. Την ονόμασαν Βερόνικα. Βέρο (αληθινή) Νίκη, (Βερενίκη, ή Φερενίκη στην ελληνική ονοματοδοσία), από τη θεά της Νίκης. Εμείς πιστεύουμε στην νίκη της Ουκρανίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments