Διεθνή

Στημένο «δημοψήφισμα ανεξαρτησίας» στη κατεχόμενη Χερσώνα ετοιμάζουν οι Ρώσοι

Στημένο «δημοψήφισμα ανεξαρτησίας» στη κατεχόμενη Χερσώνα ετοιμάζουν οι Ρώσοι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πιστοί στο σενάριο του 2014, οι Ρώσοι προσπαθούν να στήσουν ένα ψεύτικο 'δημοψήφισμα' για μια ψεύτικη 'λαϊκή δημοκρατία' στη Χερσώνα", έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Στημένο δημοψήφισμα σχεδιάζουν οι Ρώσοι, για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης δημοκρατίας στη Χερσώνα, πόλη κοντά στην Κριμαία, την οποία έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στις 3 Μαρτίου, όπως  δήλωσαν το Σάββατο αρκετοί Ουκρανοί αξιωματούχοι.

“Μετά το σενάριο του 2014, οι Ρώσοι προσπαθούν απεγνωσμένα να οργανώσουν ένα ψεύτικο ‘δημοψήφισμα’ για μια ψεύτικη ‘λαϊκή δημοκρατία’ στη Χερσώνα”, έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Στα πρότυπα του δημοψηφίσματος του 2014 στην Κριμαία

Αναφερόταν στο δημοψήφισμα που διοργανώθηκε στην Κριμαία το 2014 μετά την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία, που θεωρείται παράνομη από το Κίεβο και τους Δυτικούς.

“Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμιά λαϊκή υποστήριξη, αυτό θα είναι εξ ολοκλήρου σκηνοθετημένο”, προέβλεψε, ζητώντας να επιβληθούν “αυστηρές κυρώσεις” κατά της Ρωσίας, εάν αυτό συμβεί.

“Επί του παρόντος, οι εισβολείς καλούν τους βουλευτές του περιφερειακού συμβουλίου για να τους προτείνουν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μια ‘ανεξάρτητη δημοκρατία'”, αναφέρει στο Telegram η αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ουκρανικού κοινοβουλίου Λιουντμίλα Ντενισόβα.

Η Χερσώνα είναι η πρώτη μεγάλη πόλη που καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή τους στην Ουκρανία, τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments