Διεθνή

Το Κίεβο εκπέμπει SOS: Η Ρωσία σχεδιάζει να ελέγξει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Το Κίεβο εκπέμπει SOS: Η Ρωσία σχεδιάζει να ελέγξει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μονίμως παρόντες στη Ζαπορίζια, σχεδόν 400 Ρώσοι στρατιώτες. Αυτό αναφέρει σε επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή, ο πρόεδρος της ουκρανικής διαχειρίστριας εταιρίας Energoatom του πυρηνικού σταθμού, Πέτρο Κοτίν,

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία την ενημέρωσε το Σάββατο πως η Ρωσία σκοπεύει να αναλάβει τον πλήρη και μόνιμο έλεγχο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη, αλλά ότι η Ρωσία αργότερα το αρνήθηκε.

Στην ανακοίνωσή της, που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας αναφέρει ότι “ο πρόεδρος της ουκρανικής διαχειρίστριας εταιρίας Energoatom του πυρηνικού σταθμού, Πέτρο Κοτίν, σε επιστολή προς τον γενικό διευθυντή,  επισημαίνει ότι σχεδόν 400 Ρώσοι στρατιώτες “είναι μονίμως παρόντες” (στη Ζαπορίζια)”.

Η ΙΑΕA ανακοίνωσε επίσης, ότι η ουκρανική ρυθμιστική αρχή την είχε ενημερώσει ότι οι προσπάθειες για την επισκευή κατεστραμμένων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ συνεχίζονται και ότι οι γεννήτριες ντίζελ παρέχουν εφεδρική ισχύ σε συστήματα σχετικά με την ασφάλεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments