Διεθνή

Για “Σταλινικές μεθόδους του Πούτιν” μιλάνε Ρώσοι αιχμάλωτοι

Για “Σταλινικές μεθόδους του Πούτιν” μιλάνε Ρώσοι αιχμάλωτοι
Σύμφωνα με την "Jerusalem Post" και μαρτυρίες Ρώσων αιχμάλωτων στρατιωτών που διέρρευσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), "εκτελεστικά αποσπάσματα ακολουθούν τις κύριες μονάδες, με σκοπό να σκοτώνουν τους λιποτάκτες"

“Φαίνεται ότι ο Πούτιν δεν πιστεύει στον δικό του στρατό και καταφεύγει σε σταλινικές μεθόδους ελέγχου των στρατιωτών του”, σχολιάζει η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post».

Αιχμάλωτος Ρώσος στρατιώτης έκανε λόγο για τη χρήση “εκτελεστικών αποσπασμάτων” με στόχο να εξαλειφθούν οι λιποταξίες καθώς η ένταση στους κόλπους των ρωσικών στρατευμάτων αυξάνεται, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο Interfax.

«Ωστόσο, αυτό δεν τον σώζει από τις ταραχές που έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται στις τάξεις του ρωσικού στρατού», είπε ένας άλλος αιχμάλωτος στρατιώτης στη διάρκεια ανάκρισης που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), πάντα σύμφωνα με το Interfax.

Αρκετοί ανακριθέντες στρατιώτες είπαν ότι «η ηγεσία του στρατού έχει ξαναρχίσει την πρακτική των «εκτελεστικών αποσπασμάτων», κλιμακίων που ακολουθούν τις κύριες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σκοτώνουν όσους θέλουν να δραπετεύσουν, αναφέρει η SBU σε σημερινή ανάρτησή της στο Telegram.

Η SBU δήλωσε ότι στρατιώτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όσο προχωρούσαν βαθύτερα στην Ουκρανία , άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι απείχαν πολύ από το να βρίσκονται σε ειρηνευτική αποστολή όπως τους είπαν αρχικά.

«Αλλά μας κατέστησαν πολύ σαφές ότι δεν μπορούμε να λιποτακτήσουμε ή να το βάλουμε στα πόδια,  γιατί κλιμάκια θα μας κυνηγήσουν και θα σκοτώνουν ως λιποτάκτες που θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στη Ρωσία», είπε ο στρατιώτης.

 «Τώρα, έχοντας γίνει συνεργοί σε εγκλήματα , οι στρατιώτες λυπούνται που δεν είχαν το θάρρος να ενεργήσουν όπως οι πεζοναύτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας… κοντά στην Οδησσό. Εξακόσιοι πεζοναύτες επαναστάτησαν και αρνήθηκαν να αφήσουν το πλοίο τους, γιατί κατάλαβαν τι συνέβαινε ” προσθέτει ο ίδιος αιχμάλωτος.

“Ο στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι αποθαρρημένος και καταπιεσμένος. Άρα η νίκη της Ουκρανίας δεν είναι μακριά!” βγάζει το συμπέρασμά της η SBU.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments