Lifestyle

Μπακαλόγατος: Πώς είναι σήμερα οι δρόμοι που περπάτησε ο Ζήκος

Μπακαλόγατος: Πώς είναι σήμερα οι δρόμοι που περπάτησε ο Ζήκος
Μπακαλόγατος: Πώς είναι σήμερα οι δρόμοι που περπάτησε ο Ζήκος

Ο «Μπακαλόγατος» ή αλλιώς της Κακομοίρας, αποτελεί αν όχι την κορυφαία ελληνική κωμωδία του παλιού κινηματογράφου, σίγουρα περιλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις.

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους το 1963 με τον αξεπέραστο Κώστα Χατζηχρήστο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ζήκου, που πρόσφερε τις ανεπανάληπτες και αξέχαστες ατάκες του παμπόνηρου και αφελούς ενίοτε, βοηθού στο μπακάλικο της γειτονιάς, αλωνίζοντας τους δρόμους της Αθήνας για να προλάβει τις παραγγελίες. Άλλωστε, ο Κώστας Χατζηχρήστος συγκαταλέγεται στους Έλληνες κωμικούς ηθοποιούς που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στον κινηματογράφο και οι ταινίες τους, όσες φορές κι αν προβληθούν θα “σπάσουν ταμεία”

Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε πού γυρίστηκε η ταινία, σε ποιους δρόμους τριγύριζε ο Ζήκος και φυσικά πώς είναι σήμερα, σχεδόν 60 χρόνια μετά.

Τα εξωτερικά γυρίσματα και η ποδηλατάδα που Μπακαλόγατου έγιναν στις περιοχές του Λόφου Σκουζέ ενώ περνούσε και τα Σεπόλια.

Σε πολύ χαρακτηριστικές στιγμές τον βλέπουμε να οδηγεί το ποδήλατό του στις οδούς Δωδώνης, Ιωαννίνων και Βοσπόρου.

Οδός Δωδώνης

Οδός Ιωαννίνων

Ένα βίντεο από το κανάλι GAS JORDAN του Youtube , καταγράφει τις διαφορές καρέ καρέ του τότε με το σήμερα και πώς μεταμορφώθηκε η Αθήνα στο πέρασμα του χρόνου…

Από τις αλάνες με χώμα σε αυτοκινητόδρομους και από τις μονοκατοικίες και τις γειτονιές σε εμπορικά καταστήματα και πολυκατοικίες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments