Lifestyle

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fashion Nova, Richard Saghian, αγοράζει το «The One» για 141 εκατομμύρια δολάρια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fashion Nova, Richard Saghian, αγοράζει το «The One» για 141 εκατομμύρια δολάρια

Πηγή Φωτογραφίας: The Real Deal

Ως ο υψηλότερος πλειοδότης Richard Saghian, πέτυχε τη συμφωνία, δεδομένου ότι το σπίτι ήταν καταχωρημένο σε δημοπρασία για 295 εκατομμύρια δολάρια, αν και χωρίς αποθεματικό.

Ο τίτλος του «The One», που κάποτε σχεδίαζε να εισαχθεί στα 500 εκατομμύρια δολάρια από τον προγραμματιστή Nile Niami, πουλήθηκε επίσημα σε δημοπρασία για 141 εκατομμύρια δολάρια. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο αγοραστής είναι ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας μόδας Fashion Nova, Richard Saghian, ο οποίος πλήρωσε 126 εκατομμύρια δολάρια για το ακίνητο συν ένα ασφάλιστρο δημοπρασίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Ως ο υψηλότερος πλειοδότης, πέτυχε τη συμφωνία, δεδομένου ότι το σπίτι ήταν καταχωρημένο σε δημοπρασία για 295 εκατομμύρια δολάρια, αν και χωρίς αποθεματικό.

Ο συν-πράκτορας Aaron Kirman του Ομίλου Aaron Kirman στο Compass λέει στο Forbes ότι έδειξαν το σπίτι σε περισσότερους από 40 δισεκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο, ωστόσο όταν ήρθε η ώρα να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, συμμετείχαν μόνο πέντε πλειοδότες.

«Στόχος μας ήταν να εξασφαλίσουμε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια», λέει ο Kirman. «Η καμπάνια μάρκετινγκ που κάναμε ήταν τεράστια και έγινε αισθητή σε όλο τον κόσμο από την Αφρική μέχρι την Ωκεανία και πέρα. Η κύρια πρόκληση ήταν η έλλειψη πιστοποιητικού κατοχής. Οι περισσότεροι πλούσιοι σε αυτό το επίπεδο, το μόνο που θέλουν να φέρουν είναι η οδοντόβουρτσά τους. Συνήθως αγοράζουν ακόμη και αυτά τα σπίτια με έργα τέχνης, έπιπλα και αυτοκίνητα. Σε όλους άρεσε η ιδέα και η ευκαιρία του σπιτιού, αλλά νομίζω ότι η πλειονότητα των ανθρώπων δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία να πάρει το πιστοποιητικό κατοίκησης.»

Αναπτύχθηκε από τον Nile Niami, όταν η τεράστια κατοικία εκτιμήθηκε κάποτε στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Το κτήμα χρειάστηκε περισσότερα από 10 χρόνια για να χτιστεί και δημιούργησε τεράστιο χρέος για τον Niami, ο οποίος παρουσίασε υπερβάσεις κόστους και πολλές καθυστερήσεις. Η εταιρεία ανάπτυξης του, Crestlloyd, στην οποία ανήκει το ακίνητο, έθεσε το ακίνητο σε πτώχευση πέρυσι. Οι καθυστερήσεις, οι διαδικασίες αποκλεισμού και η έλλειψη πιστοποιητικού κατοχής καθιστούσαν όλο και πιο δύσκολη την εύρεση αγοραστή. Ακόμη και σήμερα, το σπίτι έχει δουλειά σχεδόν ενός έτους ή και περισσότερο, πριν ολοκληρωθεί επίσημα.

Αν πουλιώταν σε δημοπρασία στην τιμή των 295 εκατομμυρίων δολαρίων, θα ήταν το πιο ακριβό σπίτι που πουλήθηκε ποτέ στις ΗΠΑ, το ρετιρέ του δισεκατομμυριούχου και μεγιστάνα των hedge fund Ken Griffin, 238 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη, εξακολουθεί να διατηρεί την πρώτη θέση. Ωστόσο, στα 105.000 τετραγωνικά πόδια, το σπίτι είναι το μεγαλύτερο στο Λος Άντζελες και η τέταρτη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της Καλιφόρνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments