Οδηγός

ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Μάθε πού ανήκεις»

ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Μάθε πού ανήκεις»
ΕΦΚΑ: Τέλος σε μια μακροχρόνια ταλαιπωρία για εκατομμύρια ασφαλισμένους θέτει η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ «Μάθε πού ανήκεις».

Τέλος σε μια μακροχρόνια ταλαιπωρία για εκατομμύρια ασφαλισμένους θέτει η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ «Μάθε πού ανήκεις». Με τη νέα εφαρμογή ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να εντοπίσει ηλεκτρονικά, έγκυρα και εύκολα την αρμόδια Τοπική Διεύθυνση στην οποία ανήκει και στην οποία πρέπει να απευθυνθεί βάσει Ταχυδρομικού Κώδικα ή Διεύθυνσης.

Με αυτό τον τρόπο καταργούνται χιλιάδες επισκέψεις σε λάθος υπηρεσίες λόγω ελλιπούς ενημέρωσης των πολιτών αλλά και των ίδιων των υπαλλήλων που παρέπεμπαν τους πολίτες σε λάθος σημεία εξυπηρέτησης. Η εφαρμογή χωρικών αρμοδιοτήτων είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr) στη θέση (https://www.efka.gov.gr/mathepouanikeis.php).

Σημειώνεται πως η νέα αυτή ηλεκτρονική υπηρεσία έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της σύστασης των 117 νέων Τοπικών Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ που λειτουργούν ως ενιαία σημεία εξυπηρέτησης για όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Φορέα.

ΕΦΚΑ: Mέχρι πότε η προθεσμία για την καταβολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων

Το ΔΣ του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε την παράταση έως και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 της προθεσμίας πληρωμής ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Ποιους αφορά

  • υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2022 και Δώρου Χριστουγέννων 2021 εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων & οικοδομοτεχνικών έργων και
  • καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών Ιανουαρίου 2022 και Δώρου Χριστουγέννων 2021 εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων & οικοδομοτεχνικών έργων, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments