Ελλάδα

ΑΝΕΚ-Blue Star Ferries και Μινωϊκές σταμάτησαν τα δρομολόγια προς Χανιά-Πειραιά λόγω των ακριβών καυσίμων

ΑΝΕΚ-Blue Star Ferries και Μινωϊκές σταμάτησαν τα δρομολόγια προς Χανιά-Πειραιά λόγω των ακριβών καυσίμων

Πηγή Φωτογραφίας: Cruise & Ferry Center AG - TripAdvisor - Minoan Lines

Συνεχίζεται το δράμα με την αύξηση της τιμής των ναυτιλιακών καυσίμων που αγγίζουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ ο τόνος.

Σε ανακοίνωση να διακόψει προσωρινά τα δρομολόγια στην γραμμή Χανιά-Πειραιάς -Χανιά τα επόμενα τέσσερα Σάββατα προέβη η κοινοπραξία ANEK-Blue Star Ferries. Ειδικότερα, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια στις 19 και 26 Μαρτίου και στις 2 και 9 Απριλίου. Η επανέναρξη των δρομολογίων θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου. Εδώ και έναν μήνα οι διαδρομές από Χανιά έχουν διακόψει μέχρι νεωτέρας από τις Μινωϊκές γραμμές.

Από την κοινοπραξία παραχώρησαν δηλώσεις στο newmoney ότι αυτή η δραματική απόφαση ελήφθη γιατί δεν υπάρχει κίνηση αυτή την εποχή το Σάββατο στη συγκεκριμένη γραμμή και χαρακτήρισαν το θέμα…ανούσιο.

Πάντως το γεγονός δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετο από την μεγάλη ανατίμηση των ναυτιλιακών καυσίμων με τις εταιρείες να σχεδιάζουν τρόπους για να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος το οποίο έχει φτάσει στα ύψη  και δεν μπορεί να καλυφθεί από τα εισιτήρια. Οι τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων αγγίζουν τα 1.000 ευρώ ο τόνος.

Τα επιτελεία των εταιρειών προσπαθούν να βρούν λύσεις. Ήδη όπως προαναφέραμε προχωρούν σε αυξήσεις της τιμής εισιτηρίων. Αυξήσεις όμως οι οποίες δεν μπορεί να είναι αναλογικές με την αύξηση της τιμής των καυσίμων γιατί «στο τέλος δεν θα μπαίνει επιβάτης στο πλοίο» όπως είπε χαρακτηριστικά  στέλεχος της ακτοπλοΐας.

Τα 4 σενάρια

– Αυτή την εποχή είναι δύσκολο να δέσουν πλοία αφού «ταξιδεύουν» τα άκρως απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών των νησιών τον χειμώνα.

-Μελετάται η μείωση της ταχύτητας

-Συνένωση δρομολογίων

-Αραίωση της συχνότητας των δρομολογίων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments