Focus

Audrey Tautou: H “Amelie” εκτός από εξαιρετική ηθοποιός είναι και συγκλονιστική φωτογράφος

Audrey Tautou: H “Amelie” εκτός από εξαιρετική ηθοποιός είναι και συγκλονιστική φωτογράφος

Πηγή Φωτογραφίας: Wallpaper Abyss - Alpha Coders - Filmyji.com

Audrey Tautou: Η 40χρονη γαλλίδα ηθοποιός, που έγινε γνωστή μέσα από τον ρόλο της στην ταινία Amélie, παρουσιάζει μια διαφορετική καλλιτεχνική της πλευρά: αυτή της φωτογράφου.

Ήταν το 2001 όταν η Γαλλία βρήκε το απόλυτο ταλέντο στα μάτια ενός κοριτσιού. Ήταν η χρονιά που το φιλμ Amélie έκανε την εμφάνισή του στους κινηματογράφους όλου του κόσμου, σάρωσε στα ταμεία, κέρδισε 4 César Awards, 2 BAFTA Awards και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα European Film Awards, ενώ ακόμα και σήμερα -16 χρόνια μετά- είναι η ταινία meda in France με τις περισσότερες εισπράξεις στις ΗΠΑ. Μια ταινία που προβληματίζει και συγκινεί.

Η -τότε- 25χρονη ηθοποιός είδε από τη μια μέρα στην άλλη όλες τις πόρτες να ανοίγουν μπροστά της, με αποτέλεσμα μέσα στα επόμενα χρόνια να συμμετέχει σε μεγάλες παραγωγές, όπως τις The Da Vinci Code, Coco Before Chanel, Dirty Pretty Things. Είχε καταφέρει να πετύχει όσα ήθελε. Ή μήπως όχι;

Όπως αποκάλυψε η Tautou σε πρόσφατη συνέντευξή της στους New York Times στράφηκε στην φωτογραφία προκειμένου να διαχειριστεί και να ξεφύγει από την ξαφνική επιτυχία. «Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω. Όλη αυτή η επιτυχία, ήταν περίεργη. Έπρεπε κάπως να αποστασιοποιηθώ». Μάλιστα, όπως τόνισε, τα τελευταία 16 χρόνια ασχολείται συστηματικά με την φωτογραφία, έχοντας ως μοντέλο κυρίως τον εαυτό της και επιλέγοντας τοποθεσίες που νιώθει οικείες – από το σπίτι του πατέρα της μέχρι το δικό της.

«Νομίζω ότι οι ταινίες είναι απαραίτητες για την πνευματική αφύπνιση των ανθρώπων»

Σε ερώτηση αν θα ήταν πιο εύκολο να είχε  μείνει στο Χόλιγουντ μετά τον Κώδικα Ντα Βίντσι απάντησε πως: «Ίσως, αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνει κανείς πολλές θυσίες στο Χόλιγουντ για να αποκτήσει έναν ενδιαφέρον γυναικείο ρόλο. Νομίζω ότι υπάρχουν μερικοί υπέροχοι ρόλοι στο Χόλιγουντ, απλά δεν νομίζω ότι θα μου έδιναν. Δεν νομίζω ότι το Χόλιγουντ λειτουργεί έτσι».

Σε ερώτηση ότι η τέχνη είναι μια μορφή έκφρασης και η υποκριτική είναι ένας τρόπος να εκφράζεσαι μέσα από αυτήν απάντησε πως:« Δεν είναι το ζήτημα ότι ένας ηθοποιός δεν αισθάνεται καλλιτέχνης, επειδή το να είσαι καλλιτέχνης είναι πράγματι να εκφράζεις και να αποκαλύπτεις τον εαυτό σου, με οποιαδήποτε διέξοδο. Η διαφορά είναι ότι όταν είσαι ηθοποιός, είσαι υπό τις οδηγίες κάποιου άλλου».

Η προσωπική ζωή της

Πρόσφατα, την πέτυχαν σε  κοινό γεύμα με τον σύντροφό της. Οι παπαράτσι παρατηρήσαν τη στρογγυλή κοιλιά της γυναίκας. Ένας από τους μάρτυρες είπε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια του τοστ, η ηθοποιός άλλαξε το ποτήρι κρασί της σε ένα ποτήρι νερό. Φυσικά η ίδια η ηθοποιός εξακολουθεί να μην σχολιάζει τα δημοσιεύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments