Αθλητισμός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανή διαιτήτρια ξέφυγε από τη φρίκη των μαχών και θα σφυρίξει ματς στην Ιταλία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανή διαιτήτρια ξέφυγε από τη φρίκη των μαχών και θα σφυρίξει ματς στην Ιταλία

Πηγή Φωτογραφίας: sport24.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουκρανή διαιτήτρια Κατερίνα Μοζνούλ έφυγε από το Χάρκοβο εξαιτίας του πολέμου στην πατρίδα της και βρήκε μία ζεστή αγκαλιά στην Ιταλία, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας να την επιλέγει άμεσα για να σφυρίξει αγώνες.

Η Κατερίνα Μονζούλ ήταν μαζί με την Στεφανί Φραπάρ εκείνες που έριξαν ένα ανδροκρατούμενο κάστρο αφού έγιναν οι πρώτες που σφύριξαν αγώνα για τα προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου των ανδρών, με την πρώτη να βλέπει όμως τη συγκεκριμένη επιτυχία ως κάτι το πολύ μακρινό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Αιτία ο πόλεμος στην Ουκρανία που ξέσπασε από τις 24 Φεβρουαρίου μετά τη ρωσική εισβολή, με την γνωστή Ουκρανή διαιτήτρια να καταφέρνει πάντως να φύγει από το Χάρκοβο και να μετακομίζει στην Ιταλία, όπου βρήκε μία μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά να την περιμένει.

Για αυτό φρόντισε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας, που την όρισε άμεσα να διευθύνει τον αγώνα Ίντερ – Σαμπ για την Serie A των γυναικών, με τον πρόεδρο της FIGC, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, να δηλώνει χαρακτηριστικά:

“Η οικογένεια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει μεγάλη καρδιά και η ιταλική είναι στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό”.

Από την πλευρά της, η Μονζούλ δήλωσε για τα όσα βίωσε το τελευταίο διάστημα:

“Το έσκασα πριν από λίγες ημέρες από το Χάρκοβο. Ήταν επικίνδυνα και τρομακτικά τα πράγματα, ήμασταν κρυμμένοι σε καταφύγια.

Κάθε λίγο ακούγαμε σειρήνες και βόμβες και περιμέναμε πότε θα σταματήσουν, όμως δεν σταματούσαν. Δεν μπορεί κάποιος να πιστέψει αυτά που έχουμε δει

Η οικογένεια της διαιτησίας με στήριξε και με βοήθησε, το εκτιμώ πολύ, μου άγγιξε την καρδιά. Αρκετοί άνθρωποι της FIFA μού έγραψαν και με ρωτούσαν με ποιο τρόπο μπορούσαν να με βοηθήσουν.

Και για λίγα δευτερόλεπτα κατάφερα να επιστρέψω στη φυσιολογική ζωή μου. Ξέραμε πως θα ήταν επικίνδυνο να προσπαθήσουμε να φύγουμε όμως το πήραμε απόφαση επειδή ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε έτσι”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments