Διεθνή

Ουκρανία: Νέα έκρηξη στο κέντρο του Κιέβου

Ουκρανία: Νέα έκρηξη στο κέντρο του Κιέβου
Ουκρανία: Νέα ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στο κέντρο του Κιέβου. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Λαβρόφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί λύση και να τερματιστεί ο πόλεμος.

 Την συγκεκριμένη είδηση μεταδίδουν και οι ρεπόρτερ των ελληνικών καναλιών στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας αφού η νέα έκρηξη ακούστηκε την ώρα που ήταν στον «αέρα» της ΕΡΤ η Ευτυχία Πενταράκη.

Συνεχείς βομβαρδισμοί

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, νωρίς το πρωί τέσσερις πύραυλοι «Κρουζ» έπληξαν τα βορειοδυτικά του Κιέβου με τα ουκρανικά Μέσα να κάνουν λόγο για τραυματίες μετά τις εκρήξεις. Παράλληλα όπως μεταδίδει ο Guardian, 12όροφο κτίριο κατοικιών κατέρρευσε μετά το χτύπημα από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή Shevchenkivsky του Κιέβου σήμερα το πρωί.

Οι κρατικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας δήλωσαν ότι έλαβαν αναφορά στις 6.16 π.μ., επιβεβαιώνοντας ότι θραύσματα οβίδας έπεσαν στο κτίριο με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στον τελευταίο όροφο καθώς και να προκληθεί ζημιά σε ένα εννιαώροφο κτίριο δίπλα.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι το κτίριο ξέσπασε σε πυρκαγιά, αλλά οι πυρκαγιές σβήστηκαν στις 7.45 π.μ. χωρίς να παρατηρηθεί καύση στο γειτονικό κτίριο. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και 37 απομακρύνθηκαν από το κτίριο, πρόσθεσε. Η επίθεση έρχεται καθώς οι κάτοικοι βυθίστηκαν σε μια νέα διήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την πόλη και κυνηγήθηκαν σε αποθήκες, υπόγεια καταφύγια και τα σπίτια τους.

Εν τω μεταξύ στα social media κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν κτήριο στο Κίεβο να έχει δεχτεί πυραυλική επίθεση και να έχει τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για κάποιο κυβερνητικό κτίριο ή πολυκατοικία. Στο Κίεβο ισχύει 35ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω των ρωσικών επιδρομών.

500 νεκροί στο Χάρκοβο

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τη ρωσική εισβολή και μετά στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Χάρκοβο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και έχει πληθυσμό 1,4 εκατομμύρια κατοίκους υπό κανονικές συνθήκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments