Οδηγός

ΟΑΕΔ κατάρτιση: Ποιοι θα είναι δικαιούχοι και ποιοι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν

ΟΑΕΔ κατάρτιση: Ποιοι θα είναι δικαιούχοι και ποιοι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν
ΟΑΕΔ κατάρτιση: Αναρτήθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ. 

Αναρτήθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ. Το σχέδιο νόμου προβλέπει τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την παραμονή η τη διαγραφή των εγγεγραμμένων ανέργων από το μητρώο του ΟΑΕΔ ώστε να καταπολεμηθούν φαινόμενα απάτης με ανέργους βορείων προαστείων με υψηλά εισοδήματα που ωφελούνται από τις εκπτώσεις και της διευκολύνσεις που προορίζονται για ανέργους με προβλήματα επιβίωσης.

Τι αλλάζει στην κατάρτιση

Για πρώτη φορά ποσοστό 30% της επιδότησης που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο μπορεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο μόνο μετά την ολοκληρωμένη παρακολούθηση του προγράμματος και όμοιο ποσοστό μόνο μετά την επιτυχή πιστοποίηση στο πρόγραμμα. Αποκλείεται από την επιδοτούμενη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ενδιαφερόμενος, ο οποίος έχει καταρτισθεί στο ίδιο αντικείμενο το τελευταίο έτος πριν από τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης.

Παράλληλα αποκλείεται από την επιδοτούμενη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ενδιαφερόμενος, ο οποίος έχει εξαντλήσει τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν στην κατάρτισή του, σύμφωνα με τον ατομικό λογαριασμό δεξιοτήτων.

Μέχρι την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης αποκλείεται από την επιδότηση όποιος ενδιαφερόμενος είχε συμμετάσχει σε περισσότερα από 2 προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης τα τελευταία τέσσερα (4) έτη πριν από τη δημοσίευση της πρόσκλησης ή σε περισσότερα από πέντε προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης τα τελευταία δέκα (10) έτη πριν από τη δημοσίευση της πρόσκλησης.

Στα προγράμματα δεν περιλαμβάνονται αυτά, στα οποία ο ενδιαφερόμενος συμμετείχε κατόπιν υπόδειξης της ΔΥΠΑ στο πλαίσιο του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης, καθώς και τα προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments