Πολιτική

Μπακογιάννη για Πούτιν: Θα αντιδράσουν οι πολίτες της Ρωσίας

Μπακογιάννη για Πούτιν: Θα αντιδράσουν οι πολίτες της Ρωσίας
Μπακογιάννη για Πούτιν: Στις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις αντιδράσεις των Ρώσων πολιτών αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι εκείνος ο Ουκρανός ηγέτης που θα δεχτεί να υπογράψει μια συμφωνία για ακρωτηριασμένη Ουκρανία», είπε στον ΣΚΑΪ 100,3.

Στις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις αντιδράσεις των Ρώσων πολιτών αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι εκείνος ο Ουκρανός ηγέτης που θα δεχτεί να υπογράψει μια συμφωνία για ακρωτηριασμένη Ουκρανία», είπε στον ΣΚΑΪ 100,3.

Η ίδια εξήγησε ότι ο Ζελένσκι φαίνεται ότι έχει αποδεχτεί να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, να μείνει χώρα ουδέτερη όπως η Φινλανδία, ωστόσο το θέμα της συμμετοχής της στην ΕΕ θέλει να μείνει ανοιχτό. Παράλληλα, η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τη λογική του Πούτιν, ο οποίος τίναξε στον αέρα την εικοσαετή διακυβέρνησή του. «Θα έρθει η ώρα που η αντίδραση των μέσων πολιτών της Ρωσίας θα τον απομακρύνει από την εξουσία», επισήμανε.

Αναφερόμενη στις κυρώσεις της Δύσης, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε ότι το μήνυμα έχει φτάσει και στη γειτονιά μας. «Όταν αποφασίσει η Δύση να βάλει κυρώσεις, τις βάζει και το μήνυμα αυτό το πήραν οι γείτονές μας».

Τι δήλωσε η κ. Μπακογιάννη για τον Πούτιν

«Έχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα ο Πούτιν, ότι το ιστορικό κομμάτι του Κιέβου είναι και για τους Ρώσους σημαντικός χώρος. Έχει ένα βάρος και θα ενοχλήσει πολύ τον ρωσικό λαό, εάν υπάρξει καταστροφή του πολιτιστικού θησαυρού», εξήγησε. Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα καθίσει στο τραπέζι στο διαπραγματεύσεων με κάποιες αλλαγές καθώς έχει αποδεχθεί ότι την όποια συμφωνία θα πρέπει να υπογράψει ο ίδιος ο Ζελέσνκι. 

Μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε ακόμη «έκπληξη» για τον Πούτιν ότι οι Ουκρανοί αμύνονται «λυσσωδώς» αυτή τη στιγμή.  «Ίσως λόγω της παραπληροφόρησης που είχε πίστευε ότι μεγάλο ποσοστό των Ουκρανών θα τον υποδεχθούν ως απελευθερωτή και αντ’ αυτού κατάφερε να τους κάνει να είναι Ουκρανοί με ουκρανική ταυτότητα και να τους βάλει απέναντι», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments