Ελλάδα

Self test στα σχολεία: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

Self test στα σχολεία: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις
Η έξαρση των κρουσμάτων προκάλεσε επιφυλάξεις στους ειδικούς , οι οποίοι παρέπεμψαν για την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις σχετικά με τη μείωση των εβδομαδιαίων self test στα σχολεία

Καμία απόφαση δεν ελήφθη στη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών σχετικά με τη μείωση των self test στα σχολεία, που είχε αφήσει να εννοηθεί νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καθώς οι οριστικές αποφάσεις μετατέθηκαν για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα, εκτίμησαν ότι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες είναι καλύτερο να συνεχιστεί η εντατική ιχνηλάτηση μέσω των self test που πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Επίσης, όπως επισημαίνουν, έτσι κι αλλιώς τα self test έχουν ήδη διανεμηθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για το επόμενο διάστημα.

Οι ειδικοί στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας θα εξετάσουν και πάλι τα δεδομένα και ανάλογα θα εισηγηθούν αν τελικά είναι η κατάλληλη περίοδος να μειωθούν τα self test.

Ο κ.Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον Αντ1, επικαλούμενος τον ΠΟΥ, σημείωσε  «αυτό που επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ότι το testing πρέπει να παραμείνει» και η Ελλάδα είναι από τις χώρες που βρίσκονται πολύ ψηλά, «απλώς έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε πιο στοχευμένο».

Σχετικά με την ανοδική τάση των ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφονται στην Ελλάδα, ο κ Πλεύρης τόνισε πως αν και τα κρούσματα κινούνται ανοδικά, δεν δεν παρατηρείται επιβάρυνση στο ΕΣΥ, πρώτον γιατί κυριαρχεί η Όμικρον 2 που είναι πιο μεταδοτική, αλλά και πλέον η διασκέδαση είναι χωρίς περιορισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments