Διεθνή

Οβσιάνικοβα: “Δεν εγκαταλείπω τη χώρα μου”

Οβσιάνικοβα: “Δεν εγκαταλείπω τη χώρα μου”

Πηγή Φωτογραφίας: radio cluj

"Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε πουθενά», απάντησε η Μαρίνα Οβσιάνικοβα, στην πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν να της χορηγηθεί άσυλο.

Η Οβσιάνικοβα αρνήθηκε την πρόταση να της χορηγηθεί άσυλο στη Γαλλία

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα που διέκοψε τη Δευτέρα ένα δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης για να διαμαρτυρηθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία είπε “όχι” στην πρόταση που της έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να της χορηγηθεί άσυλο στη Γαλλία. ” Δεν θέλω να εγκαταλείψω τη χώρα μου”, ήταν η απάντησή της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Η δημοσιογράφος έχει έναν 17χρονο γιο και μία 11χρονη κόρη. «Είμαι πατριώτισσα και ο γιος μου ακόμη μεγαλύτερος πατριώτης. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε», τόνισε.

Ο Μακρόν δήλωσε την Τρίτη έτοιμος να προσφέρει «προξενική προστασία» στην Οβσιάνικοβα, είτε στη γαλλική πρεσβεία, είτε προσφέροντάς της άσυλο στη Γαλλία.

«Η ζωή μου άλλαξε για πάντα, σιγά σιγά το συνειδητοποιώ. Δεν μπορώ να επιστρέψω στην παλιά μου ζωή», σχολίασε η 43χρονη δημοσιογράφος στο Spiegel.

Η Οβσιάνικοβα εμφανίσθηκε τη Δευτέρα το βράδυ κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού δελτίου του προσκείμενου στο Κρεμλίνο Pervy Kanal  πίσω από την τηλεπαρουσιάστρια, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε: «Όχι στον Πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ, σας λένε ψέματα».

Αφού συνελήφθη καταδικάστηκε σε πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο κινδυνεύει να της ασκηθούν ποινικές διώξεις με βάση τον νέο νόμο που υιοθετήθηκε στη Ρωσία και ο οποίος προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών για όσους διαδίδουν «ψευδείς ειδήσεις».

«Είναι ένας πόλεμος εναντίον ενός αδελφού λαού! Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να τον δεχθεί», εξήγησε η δημοσιογράφος που έχει γεννηθεί στην Οδησσό της Ουκρανίας από Ουκρανό πατέρα και Ρωσίδα μητέρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments