Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Διαψεύδει Ακάρ για τα περί «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»

Παναγιωτόπουλος: Διαψεύδει Ακάρ για τα περί «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Οργισμένη ήταν η διάψευση του Έλληνα υπουργού Άμυνας στις προκλητικές δηλώσεις Ακάρ ότι κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκε θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»

Ρητή, κατηγορηματική και ξεκάθαρη ήταν η διάψευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στις προκλητικές αναφορές του Τούρκου ομολόγου του σε ΜΜΕ της γείτονος σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης τους έθεσαν επί τάπητος και θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου».

Ασφαλώς και δεν τέθηκε θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου», και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Με τον κ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί».

Οι προκλητικές δηλώσεις Ακάρ

Μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ, ο Ακάρ υποστήριξε «Με τον κύριο υπουργό, με τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες, για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα, ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια».

Υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη και η τρίτη από τις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών έγιναν στην Αθήνα, η δεύτερη στην Τουρκία, ο Ακάρ σημείωσε ότι είναι η σειρά της Τουρκίας τώρα για την τέταρτη συνάντηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments