Ελλάδα

Θάνατοι τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Πλησιάζει το τέλος του θρίλερ

Θάνατοι τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Πλησιάζει το τέλος του θρίλερ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Νέα στοιχεία από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρη Λέων.

Στα ευρήματα που βρήκαν στην μικρή Μαλένα οι γιατροί, αναφέρεται στη νέα του ανάρτηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας για το θρίλερ με τα τρία νεκρά αδελφάκια στην Πάτρα.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας αναφέρεται στα ευρήματα που εντόπισαν στη Μαλένα, καθώς αναφορικά με τον θάνατο του παιδιού που αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Γράφει συγκεκριμένα: «Όλα τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής μελετήθηκαν από τον Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής κ. Εμμανουήλ Αγαπητό. Τον επιστήμονα με εξειδικεύσεις σε Ζυρίχη για περιγεννητική θνησιμότητα και UTAH USA για βιοψίες μυοκαρδίου.

Έχει διενεργήσει μέχρι σήμερα 50.000 ιστολογικές εξετάσεις σε πτωματικό υλικό, κυρίως για όλες τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Είναι ο άνθρωπος που διαπίστωσε στο πρώτο παιδί την κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, το έντονο πνευμονικό οίδημα και την έντονη συμφόρηση. Εκτιμώ ότι όταν καταθέσει στις προανακριτικές αρχές θα δώσει πληρέστατες επιστημονικές απαντήσεις, γιατί οι γιατροί είμαστε το βιογραφικό μας».

Πλησιάζει το τέλος του θρίλερ – Τα πιθανά σενάρια, που εξετάζονται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Τα πιθανά σενάρια για το θάνατο της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου από τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ανέφερε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου» εξήγησε ο κ. Λέων μιλώντας στο Mega για το θάνατο του 9χρονου κοριτσιού. «Υπάρχουν τέσσερις πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κληθούν να δώσουν την επιστημονική τους εξήγηση. Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ανάρτησή του προ ολίγου ημερών για τον ασφυκτικό θάνατο, ο κ. Λέων είπε: «οι γιατροί έχουμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και όλα όσα λέμε πρέπει να τα στηρίζουμε σύμφωνα με τα διδάγματα της επιστήμης. Το μόνο που έκανα στην ανάρτησή μου ήταν να υποστηρίξω βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια που είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση, και με το οποίο συνάδουν τα ευρήματα που έχουμε, και είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και η Τζωρτζίνα και το πρώτο παιδί είχαν νοσηλευτεί. Τα είχαν δει πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί διέγνωσαν τις νόσους που πραγματικά είχαν αυτά τα παιδιά. Έχουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. […] Έχουμε και δύο μικρές τραυματικές περιοχές, που έχουν σχέση με τη μύτη και το στόμα και στις δύο περιπτώσεις. Νομίζω ότι πρέπει και αυτές να συνεκτιμηθούν» κατέληξε ο Γρηγόρης Λέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments