Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση: Άλλα 300 εκατ. ευρώ μακροοικονομικής στήριξης στην Ουκρανία

Ευρωπαϊκή Ένωση: Άλλα 300 εκατ. ευρώ μακροοικονομικής στήριξης στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: New Money

H ΕE έχει υπογράψει μνημόνιο με την Ουκρανία για την παροχή μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Σήμερα καταβάλλεται το δεύτερο μέρος της Μακροοικονομικής Χρηματοοικονομικής Στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία.

«Σήμερα, η Ουκρανία λαμβάνει άλλα 300 εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτη βοήθεια της Μακροοικονομικής Χρηματοοικονομικής Συνδρομής (ΜΧΣ) της ΕΕ. Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει πολιτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. Για πρώτη φορά, η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει την αγορά και παράδοση όπλων σε μια χώρα που δέχεται επίθεση», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Όπως τονίσθηκε, στις 3 Μαρτίου, η ΕE υπέγραψε μνημόνιο με την Ουκρανία για την παροχή μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Η πρώτη δόση των 600 εκατομμύριων ευρώ καταβλήθηκε στην Ουκρανία στις 11 Μαρτίου.

Η βοήθεια ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίζεται σε δύο ίσες δόσεις: Η πρώτη παρέχεται χωρίς όρους, ενώ η δεύτερη καταβάλλεται, αφού το Κίεβο εκπληρώσει ορισμένες συμφωνίες που έχει συνάψει με την ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments