Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Κορυφώνεται η έξαρση στα κρούσματα – Δεν πιέζεται το ΕΣΥ

Θάνος Πλεύρης: Κορυφώνεται η έξαρση στα κρούσματα – Δεν πιέζεται το ΕΣΥ
Θάνος Πλεύρης: Για την άνοδο των κρουσμάτων τις τελευταίες 15 ημέρες αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Για την άνοδο των κρουσμάτων τις τελευταίες 15 ημέρες αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης. “Είχαμε μία άνοδο στα κρούσματα τις τελευταίες 15 ημέρες, αλλα η έξαρση αυτή δείχνει να κορυφώνεται και για την ώρα δεν πιέζει το ΕΣΥ” δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υπουργός.

Τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με την εκτίμηση του ΕCDC, θα υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων, αλλά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δεν θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι αυτή την στιγμή η επιστημονική κοινότητα ξεκαθαρίζει ότι θα έχουμε τέταρτη δόση ή ένα εποχικό εμβόλιο, όπως εκείνο της γρίπης.

Θάνος Πλεύρης: Παραμένει με αλλαγές το testing – Τι είπε για την αύξηση των κρουσμάτων

Αλλαγές στους διαγνωστικούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους προανήγγειλε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως εξετάζεται η μείωση των self test στα σχολεία από δύο την εβδομάδα σε ένα.

Ο κ.Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον Αντ1, επικαλούμενος τον ΠΟΥ, σημείωσε  «αυτό που επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ότι το testing πρέπει να παραμείνει» και η Ελλάδα είναι από τις χώρες που βρίσκονται πολύ ψηλά, «απλώς έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε πιο στοχευμένο».

«Οι οδηγίες οι οποίες δίνονται είναι ότι όταν υπάρχει υπέρμεταδοτικότητα του ιού, τα τεστ θα πρέπει να είναι πιο στοχευμένα και θα πρέπει να εστιάσουμε στην παρακολούθηση του κατά πόσο έχουμε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments