Ειδήσεις

Το άλμα της Σάκκαρη στην κορυφή του παγκόσμιου τένις

Το άλμα της Σάκκαρη στην κορυφή του παγκόσμιου τένις

Πηγή Φωτογραφίας: essentiallysports, Eurosport, Marietta Daily Journal

Η Μαρία Σάκκαρη θα διεκδικήσει αύριο (20/3) τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της παίζοντας στον τελικό του Indian Wells μετά τη νίκη της επί της Πάουλα Μπαντόσα με 2-1 σετ.

Η μεγαλύτερη – μέχρι την επόμενη – στιγμή στη καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη και του ελληνικού γυναικείου τένις γράφεται αύριο (20/3) το βράδυ  (21.00) στη κοιλάδα Coachella, στη περιοχή Παλμ Σπρινγκς, στην Καλιφόρνια. Στο Indian Wells Tennis Garden, το  δεύτερο σε χωρητικότητα γήπεδο στον κόσμο (μετά το στάδιο Arthur Ashe της Νέας Υόρκης), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα βρεθεί αντιμέτωπη με την κορυφαία πρόκληση της θητείας της στο τένις.

H πρώτη της συμμετοχή σε τελικό τουρνουά WTA 1000, ισοδυναμεί με βατήρα που θα την εκτοξεύσει στο δεύτερο σκαλί του κόσμου! Εκεί που δεν βρέθηκε κανείς και καμιά αθλήτρια της χώρας μας στην ιστορία του τένις. Η παρουσία της στον τελικό του Indian Wells, μετά τη νίκη της (6-2, 4-6, 6-1 σε 1 ώρα και 48 λεπτά) επί της Πάουλα Μπαντόσα, κατόχου του τίτλου, της εξασφάλισε μία θέση στο Top3 της παγκόσμιας κατάταξης και τυχόν επικράτηση της απέναντι στην Πολωνέζα Ινγκα Σβιόντεκ θα τη φέρει στο Νο 2 του κόσμου!

Ξέσπασε σε κλάματα

“Δούλεψα όλη την ζωή μου για να βρεθώ εδώ. Ισως για κάποιον είναι χαζό που αντιδρώ επειδή προκρίθηκα στον τελικό και δεν κατέκτησα ακόμα κάτι, αλλά σημαίνει πολλά για εμένα”, ήταν τα λόγια της στο τέλος του αγώνα με την Μπαντόσα, όταν ξέσπασε σε κλάματα από την ένταση, την αγωνία και το άγχος να πετύχει το όνειρό της, τη διεκδίκηση του επάθλου σ΄ένα από τα κορυφαία τουρνουά του τένις. Για πολλούς, το Indian Wells θεωρείται το… πέμπτο Grand Slam στην κατηγορία των μεγάλων ραντεβού του αθλήματος.

«Ανησυχούσα, επειδή η Πάουλα παίζει διαφορετικά από τις άλλες παίκτριες. Έπρεπε να έχω πίστη, Πίστεψα στον εαυτό μου και έχω χάσει τα λόγια μου. Σημαίνει πολλά αυτό για εμένα και την ομάδα μου. Είναι σπουδαία στιγμή για εμένα. Ανυπομονώ να παίξω στον τελικό. Ξέρω καλά την αντίπαλό μου είναι απίστευτη παίκτρια. Την σέβομαι και την θαυμάζω. Θα είναι απίστευτη μάχη και για τις δυο μας”, δήλωσε η Μαρία για την αναμέτρηση με την Σβιόντεκ.

Στη φετινή χρονιά, η Σάκκαρη έχει φθάσει δύο φορές σε ημιτελικό τουρνουά,  στο 500άρι της Αγίας Πετρούπολης και στο 1000άρι της Ντόχα (έχασε από τη Σβιόντεκ) ενω στην καριέρα της έχει κερδίσει ένα τουρνουά, στο Ραμπάτ του Μαρόκου τον Μάιο του 2019. Τότε, είχε νικήσει τη Βρετανίδα Τζοάνα Κόντρα με 2-1 σετ (2-6, 6-4, 6-1). Μετείχε σε άλλους τρεις τελικούς στους οποίους έχασε, τον Αύγουστο του 2018 στο «Σίλικον Βάλεϊ Κλάσικ», στο «Οστρτάβα Όπεν» τον Σεπτέμβριο του 2021 και στην Αγία Πετρούπολη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το χειροκρότημα του Μπιλ Γκέιτς στη Μαρία

Στον τελικό της Κυριακής (20/3),  η Μαρία θα αντιμετωπίσει τη Σβιόντεκ (Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης και νικήτρια του “Ρολάν Γκαρός” το 2021), για πέμπτη φορά. Μετράει τρεις νίκες και μόλις μια ήττα – στις 25/2 στη Ντόχα – κόντρα στην Πολωνέζα, η οποία όμως, με την επικράτησή της, στον δικό της ημιτελικό, σε βάρος της Ρουμάνας Σιμόνα Χάλεπ (7-6, 6-4), διεύρυνε το σερί της στις 10 νίκες!

Στις εξέδρες των επισήμων αναμένεται να βρεθεί ξανά ο Μπιλ Γκέιτς που έχει παρακολουθήσει αγώνες των προηγούμενων τριών ημερών καθώς και τον ημιτελικό της Σάκκαρη με τον Μπαντόσα. Χειροκρότησε θερμά τις προσπάθειες της Μαρίας ενώ συνοδευόταν από την ηθοποιό Ελίζαμπεθ Σού και την κόρη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments