Διεθνή

Νόμπελ Ειρήνης: Πρόταση Ευρωπαίων πολιτικών για υποψηφιότητα Ζελένσκι και ουκρανικού λαού

Νόμπελ Ειρήνης: Πρόταση Ευρωπαίων πολιτικών για υποψηφιότητα Ζελένσκι και ουκρανικού λαού

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Με επιστολή τους Ευρωπαίοι πολιτικοί ζητούν από την επιτροπή παράταση της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης ώστε να συμπεριληφθούν ο πρόεδρος Ζελένσκι και ο ουκρανικός λαός

Προσπάθειες, ώστε η Επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνης να συνεδριάσει εκτάκτως επανεξετάζοντας τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης για το 2022, ζητά με επιστολή της ομάδα Ευρωπαίων πολιτικών.

Το αίτημά τους αφορά στο να συμπεριληφθεί στις υποψηφιότητες, ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι και ο λαός της χώρας που βομβαρδίζεται ανηλεώς από τα ρωσικά στρατεύματα.

Την επιστολή , με ημερομηνία 11 Μαρτίου, υπογράφουν μεταξύ άλλων ,πολλοί ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου Guy Verhofstad και του πρώην πρωθυπουργού της Εσθονίας Andrus Ansip, οι οποίοι αποτίουν φόρο τιμής στο “το θάρρος του λαού της Ουκρανίας που άντεξε αυτόν τον πόλεμο που τους διεξήγαγε η Ρωσική Ομοσπονδία”. Η περιφρόνηση του προέδρου Volodymyr Zelenskyy «στον άνθρωπο με δάκρυα στα μάτια που αποχαιρετά την οικογένειά του για να πολεμήσει για τη χώρα του».

«Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα να δείξουμε στον λαό της Ουκρανίας ότι ο κόσμος είναι με το μέρος του. Ως εκ τούτου, σας καλούμε ταπεινά, την Επιτροπή, να εξετάσετε το ενδεχόμενο παράτασης και, συνεπώς, εκ νέου έναρξης της διαδικασίας υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης έως τις 31 Μαρτίου 2022, ώστε να επιτραπεί η υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης για τον Πρόεδρο Zelenskyy και τον λαό της Ουκρανίας».

Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης έληξε τον Φεβρουάριο και η σύντομη λίστα είναι τώρα υπό εξέταση.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο παρατάσεων προθεσμιών υποβολής υποψηφίων.

Πώς γίνεται η επιλογή και βράβευση

Η Επιτροπή Νόμπελ επιλέγει τους βραβευθέντες με το Νόμπελ Ειρήνης από τη λίστα στις αρχές Οκτωβρίου με πλειοψηφία. Η απόφαση είναι οριστική και χωρίς έφεση. Στη συνέχεια ανακοινώνονται τα ονόματα των νικητών του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης και λαμβάνουν το βραβείο τον Δεκέμβριο.

Η τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης πραγματοποιείται στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο της Νορβηγίας. Οι βραβευθέντες λαμβάνουν το βραβείο Νόμπελ τους, το οποίο αποτελείται από ένα μετάλλιο και δίπλωμα βραβείου Νόμπελ, και ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει το ποσό του βραβείου.

Σύμφωνα με την Επιτροπή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, υπάρχουν 343 υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης για το 2022, 251 είναι άτομα και 92 είναι οργανισμοί.

Τριακόσιοι σαράντα τρεις υποψήφιοι είναι περισσότεροι από πέρυσι (329) και ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός υποψηφίων ποτέ. Το τρέχον ρεκόρ των 376 υποψηφίων σημειώθηκε το 2016.

Ούτε τα ονόματα των υποψηφίων ούτε των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης αποκαλύπτονται μέχρι να περάσουν 50 χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments