Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι κοσμοναύτες με τα χρώματα της Ουκρανίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι κοσμοναύτες με τα χρώματα της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter/ Astro Gianca

Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τυχαίο γεγονός ή "μήνυμα" προς το Κρεμλίνο

Με στολές σε κίτρινο και μπλε, που παρέπεμπαν στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, εμφανίστηκαν τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί εάν η συγκεκριμένη κίνηση ήταν εσκεμμένη ή όχι.

Πάντως οι κοσμοναύτες δεν έκαναν καμία δήλωση που να παραπέμπει σε ηθελημένη κίνηση. Οι συγκεκριμένες αφίξεις ήταν οι πρώτες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σημειώνει ο Guardian.

Ο Όλεγκ Αρτέμιεφ, ο Ντένις Ματβέγιεφ και ο Σεργκέι Κορσάκοφ επέβαιναν στο Soyuz MS-21 που εκτοξεύθηκε επιτυχώς από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ την Παρασκευή. Έπειτα από τρεις ώρες έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου εκεί βρίσκονται άλλοι δύο Ρώσοι, τέσσερις Αμερικανοί καθώς και ένας Γερμανός. Η άφιξη τους έγινε μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Διαστήματος, που ανέστειλε την κοινή αποστολή με τη Ρωσία ρομποτικού ρόβερ στον Άρη, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Όταν ρωτήθηκαν από συγγενείς τους στη Γη κατά τη διάρκεια επικοινωνίας για τις στολές. Η απάντησή ήταν ότι κάθε πλήρωμα διαλέγει τις δικές του. «Ήταν σειρά μας να επιλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά, στην πραγματικότητα είχαμε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα κίτρινου υλικού, οπότε έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Για αυτό φορέσαμε κίτρινα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρτέμιεφ.

Από την πλευρά του ο Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, επιστήμονας του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, σημείωσε ότι τα χρώματα μπορεί να είναι εκείνα του πανεπιστημίου Μπάουμαν της Μόσχας, όπου σπούδασαν και οι τρεις κοσμοναύτες. Αξιωματούχος του πανεπιστημίου μίλησε ως καλεσμένος στο ρωσικό livestream της εκτόξευσης.

Σημειώνεται πως στα social media κυκλοφόρησαν πολλές θεωρίες γι’ αυτή την κίνηση. Σύμφωνα μάλιστα με μία εξ’ αυτών η επιλογή των χρωμάτων ήταν μία πιθανή (αποτυχημένη) επιχείρηση υπενθύμισης της επετείου προσάρτησης της Κριμαίας (18 Μαρτίου 2014) από τη Ρωσία.

Κάποιοι άλλοι παρέθεσαν μία παλαιότερη φωτογραφία λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όλεγκ Αρτέμιεφ φοράει στολή κίτρινου χρώματος στο διάστημα. Ακόμη κάποιοι άλλοι παρατήρησαν ότι το χρώμα των κοστουμιών του πληρώματος στις επίσημες φωτογραφίες (με ημερομηνία 17 Μαρτίου) ήταν όντως μπλε…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments