Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Χιονοπτώσεις μέχρι την Τετάρτη – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Χιονοπτώσεις μέχρι την Τετάρτη – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Θα διατηρηθεί ο πολύ κρύος καιρός με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη.

Είναι κατά γενική ομολογία, από τους πιο κρύους Μαρτίους των τελευταίων ετών ο μήνα που διανύουμε με την Εαρινή Ισημερία, προ των πυλών πια, αλλά και το χειμωνιάτικο σκηνικό να παραμένει στη χώρα μας και για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με αυτό θα διατηρηθεί ο πολύ κρύος καιρός με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη (23-03-2022), ενώ η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη (22-03-2022) στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα σημερινά.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία μέχρι την Τετάρτη

Α. Την Κυριακή (20-03-2022) και τη Δευτέρα (21-03-2022) χιονοπτώσεις ασθενούς μέχρι μέτριας εντάσεως θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ θα χιονίσει τοπικά έντονα στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Β. Την Τρίτη (22-03-2022) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), καθώς επίσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές, πιθανόν όμως και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το μεσημέρι μέχρι και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν παράλληλα και τοπικά ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια των παραπάνω περιοχών, καθώς επίσης στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Γ. Την Τετάρτη (23-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέος τύπου οχημάτων

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής  την Κυριακή τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέος τύπου οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, στο ρεύμα προς Θήβα, από το 5ο χιλιόμετρο (από το πρατήριο καυσίμων της REVOIL, πρώην CYCLON).

Ακόμη, έχει διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της Λ. Θησέως στην Εκάλη και από το 414 ΣΝΕΝ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων) έως το ύψος του πάρκου της Ανατολής, στον Μαραθώνα.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ανώνυμη οδό από το ύψος Καλοπούλα, στην Καισαριανή, προς τον Υμηττό, καθώς και στην οδό Αγίου Παντελεήμονος από το ύψος της οδού Ξενίας (Κηφισιά) στο ρεύμα προς την Ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments