Οικονομία Άποψη

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τα επαγγέλματα που δίνουν φοροεκπτώσεις

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τα επαγγέλματα που δίνουν φοροεκπτώσεις
Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους αναμένεται να φέρουν μεγάλες φοροεκπτώσεις

Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους αναμένεται να φέρουν μεγάλες φοροεκπτώσεις. Οσοι πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα δικηγόρους, αρχιτέκτονες, κομμώτριες, κουρείς, ταξί, καθαριστήρια, φωτογράφους, γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλους επαγγελματίες που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη» της φοροδιαφυγής θα διαπιστώσουν ότι θα έχουν γλιτώσει φόρο έως 450 ευρώ αν το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, ενώ αν το εισόδημά τους υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ η έκπτωση φόρου φτάνει έως 2.200 ευρώ.

Τα «αποκαλυπτήρια» της λίστας με τα επαγγέλματα που θα δίνουν έξτρα έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ στους φορολογουμένους που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Ποιους αφορά

Στη λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δικηγόροι, αρχιτέκτονες, κομμωτήρια, κουρεία, ψυκτικοί, γραφεία τελετών, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και νοσηλείας, υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης, παιδικής φροντίδας, λιμουζίνες και ταξί, καθαριστήρια, υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, υπηρεσίες συμβουλευτικής, φωτογράφοι, οικοδομικές εργασίες, καθώς και γυμναστήρια και σχολές χορού.

Ηλεκτρονικές  αποδείξεις: Τι θα εφαρμοστεί

Στόχος του οικονομικού επιτελείου και των αρμόδιων αρχών είναι η ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών που καταγράφουν αύξηση κατά 35% προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τριών ταχυτήτων οι ρυθμίσεις

  • Στην πρώτη ταχύτητα βρίσκονται οι δαπάνες που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικές πληρωμές (κάρτα, e-banking κ.λπ.) που θα πρέπει να καλύπτουν το 30% του εισοδήματος του φορολογουμένου με μέγιστο όριο το ποσό των 20.000 ευρώ.
  • Στη δεύτερη ταχύτητα βρίσκονται e-αποδείξεις που δίνουν έξτρα έκπτωση φόρου.
  • Στην τρίτη ταχύτητα βρίσκονται e-αποδείξεις που μετρούν διπλά.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments