Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με εντολή Πούτιν εκτελεστές της Wagner στο Κίεβο – Στόχος η δολοφονία Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με εντολή Πούτιν εκτελεστές της Wagner στο Κίεβο – Στόχος η δολοφονία Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail

Δώδεκα απόπειρες έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε βάρος του Ουκρανού προέδρου σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές - Δύο ομάδες "κυνηγούν" τον Ζελένσκι, οι μισθοφόροι της Wagner και οι Τστετένοι του Καντίροφ

Με αποστολή τη δολοφονία του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, Ρώσοι μισθοφόροι της ομάδας Wagner έφθασαν στην Ουκρανία, σύμφωνα με αναφορές των μυστικών υπηρεσιών. 

Πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν φέρεται να  «διέταξε προσωπικά άλλη μια επίθεση», αναφερόμενος στην ομάδα Βάγκνερ. 

«Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες κατέληξαν στην αποτυχία και την εξάλειψη των μισθοφόρων Βάγκνερ, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ και ο αρχηγός του προεδρικού επιτελείου Άντριι Γιέρμακ περιλαμβάνονται στους άλλους φερόμενους στόχους δολοφονίας. 

Το Κρεμλίνο αρνείται εδώ και καιρό δεσμούς με την ομάδα Wagner, μια ομάδα μισθοφόρων 600 ατόμων που έχει αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο για να εκτελέσει το “βρώμικο” έργο της Μόσχας. 

πηγή φώτο: Daily Mail

Οι αναφορές ισχυρίζονται ότι οι μισθοφόροι αποτελούν την προσωπική ομάδα δολοφόνων υπό τις εντολές του Πούτιν, κρατώντας όμως αποστάσεις ώστε να δίνουν “άλλοθι” και το δικαίωμα άρνησης της εμπλοκής του στον Ρώσο πρόεδρο.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες για την τελευταία από μία σειρά από απόπειρες, που εκτιμώνται συνολικά σε 12 – κατά του Ουκρανού προέδρου, τόσο από την ομάδα Βάγκνερ, όσο και των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας, που ξεκίνησαν με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.  

Ο Ζελένσκι, φέρεται στις αρχές Μαρτίου, να επιβίωσε από τρεις τουλάχιστον απόπειρες δολοφονίας του από τους μισθοφόρους εκτελεστές του Κρεμλίνου. Οι δολοφονίες ματαιώθηκαν όταν μέλη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) – διάδοχος της KGB – που αντιδρούν στην εισβολή ειδοποίησαν τους Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τις τρεις απόπειρες δολοφονίας και είπε στον τοπικό Τύπο ότι έλαβε πληροφορίες από τους διπλούς πράκτορες «που δεν θέλουν να λάβουν μέρος σε αυτόν τον αιματηρό πόλεμο».

Οι αναφορές των μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζουν ότι ομάδες των υψηλά εκπαιδευμένων μαχητικών Wagner περίμεναν το πράσινο φως από το Κρεμλίνο για να εισέλθουν στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε στους εκτελεστές μια «λίστα δολοφονιών» 24 ατόμων που περιελάμβανε τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, τον δήμαρχο του Κιέβου Vitali Klitschko και τον αδελφό του Wladimir – και οι δύο πρωταθλητές της πυγμαχίας που έχουν γίνει εμβληματικές φιγούρες στην πρώτη γραμμή της πρωτεύουσας.  

Η επίθεση υπονομεύτηκε αφού τα σχέδια έφτασαν στα ανώτερα κλιμάκια της ουκρανικής κυβέρνησης στις 5 Μαρτίου, με αποτέλεσμα το Κίεβο να κηρύξει 36ωρη «σκληρή» απαγόρευση κυκλοφορίας, διατάσσοντας τους πάντες σε εσωτερικούς χώρους ώστε οι στρατιώτες να μπορούν να σκουπίσουν τους δρόμους για τους Ρώσους σαμποτέρ.

Αναφορές αργότερα υποστήριξαν ότι μεταξύ 2.000 και 4.000 μισθοφόροι είχαν φτάσει στην Ουκρανία τον Ιανουάριο, αλλά με διαφορετικές αποστολές.

Λέγεται ότι η ομάδα παρακολουθούσε τον Ζελένσκι και τους συναδέλφους του μέσω των κινητών τους τηλεφώνων – ισχυριζόμενοι ότι γνώριζε πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή. 

Μια ομάδα Τσετσένων επιχείρησε επίσης να σκοτώσει τον κ. Ζελένσκι την 1η Μαρτίου, αφού ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας είπε ότι συναντούν δύο τάγματα θανάτου. Το FSS ανέφερε επίσης την κίνησή τους. 

Οι Τσετσένοι αποτελούν μέρος της Εθνοφρουράς της Ρωσίας και είναι γνωστοί για τη χρήση βάναυσων τακτικών.  

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments