Ελλάδα

Επιτροπή Ειδικών: Μειώνονται τα self test στα σχολεία

Επιτροπή Ειδικών: Μειώνονται τα self test στα σχολεία

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Επιτροπή Ειδικών: Μετά από την συνεδρίαση τους οι υγειονομικοί εισηγούνται την μείωση των self test στα σχολεία από την 1η Απριλίου.

Η Επιτροπή των ειδικών αποφάσισε να μειώσει τα self test στα σχολεία. Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας είχε αναφέρει πως από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών.

«Ναι» στην μείωση των self test από 2 σε 1 στα σχολεία εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Οι γονείς λοιπόν στην επόμενη διανομή των self test που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 1η Απριλίου θα προμηθευτούν ένα self test και όχι δύο όπως γινόταν. Επιπλέον η επιτροπή συμφώνησε με την αύξηση της χωριτικότητας των γηπέδων στο 100%, το οποίο αναμένεται να ισχύσει από το Σάββατο.

Αναστολή προστίμου

Υπενθυμίζεται πως πριν από το Πάσχα θα ανασταλεί, τελικά, το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κοροναϊού. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσερχόμενος στη Βουλή, η αναστολή θα ισχύσει από τις 15 Απριλίου.

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες. Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και τηνη ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Πλεύρης, από το Περιστύλιο της Βουλής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments