Οικονομία

Κορκίδης: Πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε θεσμικό εργαλείο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Κορκίδης: Πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε θεσμικό εργαλείο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Κορκίδης: Την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης.

Την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης. «Επί του παρόντος δεν αντιμετωπίζουμε διατροφικές ελλείψεις που προβληματίζουν, όμως πρέπει,  άμεσα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να αξιοποιηθεί κάθε θεσμικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας και κάθε διαθέσιμο διαρθρωτικό ταμείο για να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια κερδοσκοπία, εν καιρώ πολέμου” ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ Κορκίδη, «τα δυο βασικά χαρακτηριστικά, το ενεργειακό και το διατροφικό, αλληλοσυμπληρώνουν ένα τρίτο βασικό χαρακτηριστικό το οποίο έχει να κάνει με την διαμόρφωση της πραγματικότητας στην αγορά, όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να διαμορφώσουν τις τιμές πώλησης αγροδιατροφικών αγαθών και βιομηχανικών εμπορευμάτων».

Η σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς είναι οι μεγάλες αυξήσεις, αλλά χωρίς ελλείψεις. Η σωστή, μάλιστα, διαχείριση με την παρακολούθηση αποθεμάτων συγκεκριμένων προϊόντων στην αγορά, όπως το αλεύρι και το ηλιέλαιο, μπορεί να καλύψει την απότομη αύξηση της ζήτησης, δεν θα δημιουργήσει κενά εφοδιασμού από τις αποθήκες στα ράφια και θα προστατεύσει τον καταναλωτή από αυξήσεις πανικού, υπό τον φόβο ελλείψεων τροφίμων, που δεν υπάρχουν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά αναζητά απεγνωσμένα τιμοκαταλόγους αγοράς και πώλησης σε ισχύ, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπολογιστεί το κόστος παραγωγής, μεταφοράς, εισαγωγής και αντικατάστασης εξαιτίας των ακραίων ανατιμήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments