Ελλάδα

Καπραβέλος: «Όταν σταματήσεις να κολυμπάς θα πνιγείς»

Καπραβέλος: «Όταν σταματήσεις να κολυμπάς θα πνιγείς»
Καπραβέλος: Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μίλησε για την χαλάρωση των μέτρων.

Αρνητικός με την χαλάρωση των μέτρων είναι ο Νίκος Καπραβέλος. «Με 25.000 ημερήσια κρούσματα κοροναϊού και 50 θανάτους δεν μπορεί να πει κανείς ότι εξαφάνισε τον ιό και την πανδημία. Η Κίνα με 5.000 κρούσματα έκανε lockdown» είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».

Η παραπάνω δήλωση έγινε με αφορμή και τα νέα μέτρα χαλάρωσης, που ανακοινώθηκαν. Όπως σημείωσε ο ίδιος «δεν πρέπει να δοθεί το λάθος μήνυμα» και πρόσθεσε ότι «δίνεται μεγάλος αγώνας για να αποφύγουμε το 5ο κύμα της πανδημίας την άνοιξη ή αυτό που θα έρθει το φθινόπωρο να είναι απόλυτα ελεγχόμενο».

«Όταν σταματήσεις να κολυμπάς θα πνιγείς»

Επίσης ανέφερε ότι: «Η διασπορά του ιού δημιουργεί νέα στελέχη. Δεν γνωρίζουμε τη δυναμική της πανδημίας» και όπως επισήμανε τον ανησυχεί και «η φθίνουσα πορεία των εμβολίων». «Ήδη αυτή τη στιγμή το 37% των ανθρώπων που νοσηλεύουμε στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι πλήρως εμβολιασμένοι» ενώ «η τέταρτη δόση δεν φαίνεται να προσφέρει πάρα πολλά» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η πανδημία δεν μπορεί να λήξει με πολιτικούς όρους παρά μόνο με ιατρικούς» σημείωσε, ενώ παραδέχτηκε την κόπωση που έχουν επιφέρει στον κόσμο τα μέτρα, ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά «όταν σταματήσεις να κολυμπάς θα πνιγείς».

” Όταν δεν το προλάβεις και πάρει διαστάσεις δεν μπορείς να το ελέγξεις”

«Η πανδημία είναι ένα ακραίο υγειονομικό φαινόμενο. Όταν δεν το προλάβεις και πάρει διαστάσεις δεν μπορείς να το ελέγξεις» προειδοποίησε. «Αυτή τη στιγμή τα εμβολιαστικά μας κέντρα είναι άδεια» ανέφερε. «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε για τα πρωτεϊνικά εμβόλια που έφτασαν τελευταία» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τέλος ανέφερε και κάτι αισιόδοξο λέγοντας πώς η σημερινή εφημερία στο νοσοκομείο Γ.Παπανικολάου «είχε προσανατολιστεί πλέον με ρυθμούς κανονικότητας στα άλλα νοσήματα εκτός COVID».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments