Κόσμος

Μήνυμα Μπάιντεν στη Μόσχα: Θα υπερασπιστούμε συλλογικά κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ

Μήνυμα Μπάιντεν στη Μόσχα: Θα υπερασπιστούμε συλλογικά κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ
Μήνυμα Μπάιντεν στη Μόσχα: Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα στη Μόσχα λέγοντας πως το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί κάθε εκατοστό του εδάφους του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα στη Μόσχα λέγοντας πως το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί κάθε εκατοστό του εδάφους του. Παράλληλα με ομόφωνη απόφαση της Συνόδου των Ηγετών του ΝΑΤΟ δημιουργούνται τέσσερις νέες ομάδες μάχης στην ανατολική της πτέρυγα, στη Σλοβακία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ίδρυση νέων ομάδων μάχης είναι «ένα ισχυρό μήνυμα ότι θα υπερασπιστούμε και θα προστατεύσουμε συλλογικά κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ».

Joe Biden

Μπάιντεν: Θα αναπτύξουμε σχέδια για πρόσθετες δυνάμεις και ικανότητες για την ενίσχυση της άμυνας του ΝΑΤΟ

«Από τώρα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, θα αναπτύξουμε σχέδια για πρόσθετες δυνάμεις και ικανότητες για την ενίσχυση της άμυνας του ΝΑΤΟ» επισήμανε. Ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον πρόεδρο Ζελένσκι και την κυβέρνησή του με «σημαντικά και αυξανόμενα ποσά βοήθειας στον τομέα της ασφάλειας για την καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικότητας και την προάσπιση του δικαιώματός τους στην αυτοάμυνα».

Προς την κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέα βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέα βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία – αντιαεροπορικά συστήματα, αντιαρματικά όπλα, drones και εκατομμύρια πυρομαχικά. Χαιρετίζω τα βήματα πολλών άλλων συμμάχων για την παροχή αμυντικής υποστήριξης στην Ουκρανία» δήλωσε, διαβεβαιώνοντας για την παροχή πρόσθετου εξοπλισμού.

Νέες κυρώσεις από το Λευκό Οίκο στη Ρωσία

Nέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας επέβαλε σήμερα ο Λευκός Οίκος, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι κυρώσεις όπως είπε θα αφορούν πάνω από 400 πρόσωπα όπως νομοθέτες (μέλης της Ρωσικής Δούμας), ολιγάρχες και αμυντικές εταιρείες «ως απάντηση στον πόλεμο επιλογής του Πούτιν στην Ουκρανία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments