Πολιτική

Βρυξέλλες ΝΑΤΟ: Ιστορική Σύνοδος Κορυφής

Βρυξέλλες ΝΑΤΟ: Ιστορική Σύνοδος Κορυφής
Βρυξέλλες ΝΑΤΟ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να καταδικάσουν με όλους τους τόνους τη Ρωσία που θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και την ισορροπία της Ευρώπης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να καταδικάσουν με όλους τους τόνους τη Ρωσία που θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και την ισορροπία της Ευρώπης. Οι ηγέτες πόζαραν για την παραδοσιακή «οικογενειακή φωτογραφία» πριν τη συνεδρίαση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που χαρακτηρίζεται μια από τις πλέον σημαντικές στην ιστορία της συμμαχίας, καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στον δεύτερο μήνα του.

Μήνυμα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ απηύθυνε ο Ζελένσκι

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβει ότι τώρα βρισκόμαστε σε μια γκρίζα ζώνη. Μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Αλλά είμαστε δυνατοί άνθρωποι! Και αμυνόμαστε εδώ και ένα μήνα! Ένας μήνας ηρωικής αντίστασης, ατιμώρητης καταστροφής μιας ειρηνικής χώρας, και μαζί του – ολόκληρη η αρχιτεκτονική της παγκόσμιας ασφάλειας».

Η Ουκρανία μάχεται για την ασφάλεια όλης της Ευρώπης και θα πρέπει να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Σουηδίας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τι δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρέχουν στήριξη στην Ουκρανία εδώ και αρκετά χρόνια και θα ενισχύσουμε τη στρατιωτική, και οικονομική μας βοήθεια στη χώρα, η οποία έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας» δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν έκανε μεγάλο λάθος που ξεκίνησε έναν πόλεμο εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου έθνους. Υποτίμησε τη δύναμη του ουκρανικού λαού και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, που επιδεικνύουν πολύ ισχυρότερη αντίσταση από ό,τι ανέμενε», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Στόλτενμπεργκ.

Μπόρις Τζόνσον: Ο Πούτιν πέρασε την κόκκινη γραμμή

«Ο Πούτιν πέρασε την κόκκινη γραμμή της βαρβαρότητας» τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον. «Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να προστατευτούν», προσέθεσε.

Δείτε φωτογραφίες

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί χημικών εργοστασίων θα μπορούσαν να προκαλέσουν «καταστροφή μεγάλης κλίμακας», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνσα, προσερχόμενος στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments