Focus

Μακρόν: Αστραπιαία αντίδραση κατά του Ρώσου πρέσβη στη Γαλλία

Μακρόν: Αστραπιαία αντίδραση κατά του Ρώσου πρέσβη στη Γαλλία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μακρόν: Οι γελοιογραφίες θεωρήθηκαν απαράδεκτες από την γαλλική πολιτική και διπλωματική ηγεσία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές του Απριλίου διαμήνυσε το θυμό που του προκάλεσαν γελοιογραφίες Ρώσων σκιτσογράφων. Ένα από τα σχέδια αυτά παρουσιάζει τους Ευρωπαίου να στέκονται στα γόνατα και να γλύφουν δουλοπρεπώς τους γλουτούς του Θείου Σαμ, κοινής εθνικής προσωποποίησης της αμερικανικής διοίκησης, και με τη χρήση ακατανόμαστων εκφράσεων.

Οι γελοιογραφίες θεωρήθηκαν απαράδεκτες από την γαλλική πολιτική και διπλωματική ηγεσία.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρέσβης στο Παρίσι κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, μετά τη δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter γελοιογραφιών που κρίθηκαν ως απαράδεκτες από τη γαλλική πολιτικοδιπλωματική ηγεσία.

«Αυτές οι δημοσιεύσεις είναι απαράδεκτες. Αυτό το είπαμε ξεκάθαρα σήμερα στον Ρώσο πρέσβη», τονίστηκε σχετικά.

Ένα από τα σχέδια δείχνει Ευρωπαίους γονατιστούς να γλείφουν τους γλουτούς του θείου Σαμ και χρησιμοποιούν στα αγγλικά τη φράση «η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όπως είναι».

Η δεύτερη γελοιογραφία παρουσιάζει μια αλληγορία μιας άρρωστης Ευρώπης, ξαπλωμένης σε ένα κρεβάτι, στην οποία οι βασανιστές της, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, εγχέουν διάφορες ουσίες με τίτλο «νεοναζισμός, «ρωσοφοβία» ή «Covid-19».

Η Ρωσική Πρεσβεία επιβεβαίωσε ότι «το ζήτημα του tweet που δημοσιεύτηκε είχε τεθεί, μεταξύ άλλων σημείων» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης χθες. Αυτό το tweet, που εμφανίστηκε την Πέμπτη, έχει αφαιρεθεί από τότε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments