Διεθνή

Ο πυρετός του Δυτικού Νείλου χτυπά την πόρτα των Ρώσων  

Ο πυρετός του Δυτικού Νείλου χτυπά την πόρτα των Ρώσων   

Πηγή Φωτογραφίας: osmosis

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για την αύξηση της νοσηρότητας του πυρετού Δυτικού Νείλου στη Ρωσία.

Αύξηση της νοσηρότητας του πυρετού του Δυτικού Νείλου αναμένεται στη Ρωσία.

Θα υπάρξει αύξηση της νοσηρότητας του πυρετού του Δυτικού Νείλου στη Ρωσία, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Παρακολούθησης της Υγείας και των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών, Άννα Πόποβα.

«Μιλώντας για τον πυρετό του Δυτικού Νείλου, αναμένουμε μια ανοδική τάση», δήλωσε η Πόποβα στο 14ο Ρωσικό Ετήσιο Συνέδριο Λοιμωδών Νοσημάτων.

Το θέμα είναι ότι η  Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Παρακολούθηση της Υγείας και των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών «έκανε συστηματική έρευνα για τη λοίμωξη» και τώρα είναι σε θέση να εντοπίσει περιπτώσεις πυρετού του Δυτικού Νείλου, «που προηγουμένως είχαν διαγνωστεί ως πυρετός άγνωστης προέλευσης».

Το 2021 καταγράφηκαν κρούσματα πυρετού του Δυτικού Νείλου σε εννέα συνιστώσες περιοχές σε τρεις ομοσπονδιακές περιφέρειες της Ρωσίας.

«Εφαρμόζουμε συνεχώς και επιμένουμε στην πλήρη αλληλουχία κάθε πυρετού, προκειμένου να καταστήσουμε ξεκάθαρη την προέλευσή τους», τόνισε σχετικά η Πόποβα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πυρετός του Δυτικού Νείλου είναι μια οξεία ιογενής νόσος που μεταδίδεται από τα κουνούπια, νόσος η οποία εκδηλώνεται ως δερματικό εξάνθημα και φλεγμονή των μηνίγγων.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο ιός του δυτικού Νείλου συνήθως εξαπλώνεται από τα κουνούπια τα οποία μολύνονται όταν τρέφονται με αίμα από μολυσμένα πουλιά, τα οποία συχνά είναι φορείς της ασθένειας αυτής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments