Διεθνή

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Εκπρόσωπός του επιβεβαιώνει ότι δηλητηριάστηκε

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Εκπρόσωπός του επιβεβαιώνει ότι δηλητηριάστηκε

Πηγή Φωτογραφίας: themoscowtimes

Με καταιγιστικούς ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις στο "θρίλερ της δηλητηρίασης" του Ρομάν Αμπράμοβιτς και των Ουκρανών διαπραγματευτών - Εκπρόσωπος του Ρώσου oλιγάρχη επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της WSJ

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως, μετά το δημοσίευμα “βόμβα” της WSJ σύμφωνα με το οποίο ο Ρώσος ολιγάρχης, καθώς και Ουκρανοί διαπραγματευτές εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά από συνάντηση στο Κίεβο

Σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη, επιβεβαίωσε ότι ο Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε μετά από τη συνάντηση που είχε με τους Ουκρανούς διαπραγματευτές. Δεν επιβεβαίωσε ποιοι άλλοι υπέπεσαν θύματα ή το ποιοι κρύβονται πίσω από την «επίθεση» αυτή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Wall Street Journal», ο Αμπράμοβιτς και οι διαπραγματευτές αντιμετώπισαν συμπτώματα που προσομοιάζουν με εκείνα της δηλητηρίασης, ύστερα από μια συνάντηση στο Κίεβο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι πληροφορίες αυτές περιγράφουν πως τα συμπτώματα ήταν, μεταξύ άλλων, κόκκινα μάτια, συνεχή και επίπονη δακρύρροια, καθώς και «ξεφλούδισμα» στο δέρμα του προσώπου και των χεριών.

Οι Ουκρανοί, μεταδίδει η «WSJ», κατηγορούν «σκληροπυρηνικούς στη Μόσχα» για τη δηλητηρίαση και την περιγράφουν ως απόπειρα σαμποτάζ των συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Αμπράμοβιτς και οι διαπραγματευτές, που είναι τουλάχιστον δύο στον αριθμό, σύμφωνα με τη «WSJ», δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους και βρίσκονται τώρα σε καλύτερη κατάσταση.

Άτομο που βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του Ρώσου ολιγάρχη ανέφερε πως δεν είναι σαφές ποιος στοχοποίησε τον Αμπράμοβιτς και τους διαπραγματευτές αυτούς, στους οποίους φέρεται να περιλαμβάνεται ο βουλευτής των Τατάρων της Κριμαίας, Ρουστέμ Ουμέροφ.

Ο Βρετανικός Guardian δίνει επιπλέον πληροφορίες για το τι συνέβη με τον Ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος φέρεται να έχει παρασκηνιακό ρόλο στις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα ο Guardian αναφέρει πως ο Αμπράμοβιτς συμμετείχε σε άτυπες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα. Μαζί βρισκόταν και ο Ουκρανός βουλευτής Rustem Umerov και στη συνέχεια αποχώρησαν από την Ουκρανία με προορισμό την Πολωνία, ενώ κατέληξαν στην Κωνσταντινούπολη όπου εκεί έλαβαν ιατρική περίθαλψη.

«Ήταν κατά το πρώτο του ταξίδι στο Κίεβο. Ο Ρομάν έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες. Στην Τουρκία, νοσηλεύτηκαν σε μια κλινική, μαζί με τον Rustem», είπε πηγή στον Guardian.

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης τα παρουσίασαν τρεις άνδρες που είχαν βρεθεί στις διαπραγματεύσεις, οι οποίοι σύμφωνα με τους Βρετανούς: «είχαν καταναλώσει μόνο σοκολάτα και νερό τις ώρες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Ένα τέταρτο μέλος που τα κατανάλωσε επίσης δεν παρουσίασε συμπτώματα».

Η κατάσταση του Αμπράμοβιτς, στη συνέχεια βελτιώθηκε και αργότερα επέστρεψε στο Κίεβο για να λάβει μέρος σε έναν άλλο γύρο διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments