Lifestyle

Queer: Η ηθοποιός Ariana DeBose έγραψε ιστορία στα Όσκαρ και η ομιλία της θα σας κάνει να κλάψετε

Queer: Η ηθοποιός Ariana DeBose έγραψε ιστορία στα Όσκαρ και η ομιλία της θα σας κάνει να κλάψετε

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News - NME

Queer: Η Ariana DeBose κέρδισε το Όσκαρ στην κατηγορία «Β' Γυναικείου Ρόλου» στα 94α Όσκαρ. Συγκίνησε το κοινό με την ομιλία της.

Η Ariana DeBose έχει λάβει πολλά βραβεία για την ερμηνεία της στην Anita στο ριμέικ του 2021 του σκηνοθέτη Steven Spielberg της West Side Story και τα Βραβεία Όσκαρ 2022 δεν αποτέλεσαν εξαίρεση. Το βράδυ της 28ης Μαρτίου 2022, η DeBose έμεινε στην ιστορία: Ως η πρώτη έγχρωμη γυναίκα  queer που έλαβε Όσκαρ για την ερμηνεία της.

Η Ariana DeBose κέρδισε το Όσκαρ για το «West Side Story»

Η 31χρονη ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, ανεβαίνοντας στο βάθρο με ένα εκπληκτικό κόκκινο σύνολο  του Valentino. «Τώρα καταλαβαίνετε γιατί η Anita λέει: «Θέλω να είμαι στην Αμερική»», είπε η DeBose στην εγκάρδια ομιλία της. «Ακόμη και σε αυτόν τον κουρασμένο κόσμο που ζούμε, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και αυτό είναι πραγματικά πολύ αναζωογονητικό σε στιγμές σαν κι αυτές».

Αφού αστειεύτηκε ότι αν ευχαριστούσε όλους όσους τη βοήθησαν να πραγματοποιήσει αυτά τα όνειρα, θα καθόμασταν μέχρι τα Όσκαρ του επόμενου έτους, η DeBose τίμησε μερικούς από τους ανθρώπους που σημαίνουν τα πάντα για εκείνη. Πρώτον, πλησίασε απευθείας τη Ρίτα Μορένο, η οποία έλαβε το ίδιο βραβείο το 1962 για την ερμηνεία της της Ανίτας στην οθόνη. Από τη “θεϊκή έμπνευση που είναι η Ρίτα Μορένο”, άρχισε η ΝτεΜπόζ, “Με κοιτάς επίμονα αυτή τη στιγμή και είμαι τόσο ευγνώμων. Η Ανίτα σου άνοιξε το δρόμο για πολλές Ανίτα σαν εμένα, και σε αγαπώ τόσο πολύ.”

Η ομιλία που μας λυγίσε

Η Ariana DeBose ολοκλήρωσε την ομιλία της αποδοχής με ενθαρρυντικά, βαθιά προσωπικά λόγια για όσους παλεύουν με την ταυτότητά τους: “Φανταστείτε αυτό το κοριτσάκι στο πίσω κάθισμα ενός λευκού Ford Focus. Κοιτάξτε το στα μάτια”, είπε, “βλέπετε ένα queer – ανοιχτά queer – έγχρωμη γυναίκα και αφρολατίνα που βρήκε τη δύναμή της στη ζωή μέσω της τέχνης. Και νομίζω ότι αυτό θέλουμε να γιορτάσουμε εδώ. Υπόσχομαι σε όποιον έχει αμφισβητήσει ποτέ την ταυτότητά του ή τον εαυτό του να βρει σε μια γκρίζα περιοχή ότι υπάρχει πραγματικά ένα μέρος για εμάς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments