Άποψη

Η επίθεση Τσίπρα, προεκλογική πρόβα…

Η επίθεση Τσίπρα, προεκλογική πρόβα…

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την συνέντευξη Τσίπρα και το πολιτικό διακύβευμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές.

Η εφ’όλης της ύλης επίθεση του Αλέξη Τσίπρα, φωτογράφισε με απόλυτη ευκρίνεια και το πολιτικό διακύβευμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές: «ήττα Μητσοτάκη». Είναι σαφές πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει τη προσωπική κόντρα: «Τσίπρας ή Μητσοτάκης», που μπορεί να ενυπάρχει η πολιτική διάσταση «ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ», αλλά είναι σαφές πως είναι σε δεύτερο ρόλο.

Η τηλεοπτική εμφάνιση σήμερα του Αλέξη Τσίπρα, προφανώς πραγματοποιήθηκε για δυο λόγους:

-επίθεση στο πρωθυπουργό για την ακρίβεια και

-τη διεθνή κρίση με αφορμή και τη σημερινή συναυλία, η οποία έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επεδίωξε μια αρχηγική εμφάνιση. Οι τοποθετήσεις του είχαν στόχο αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι δεδομένο πως τον τοποθετεί στο στόχαστρο όλων των ευθυνών. Από την υπόθεση της διαχείρισης της πανδημίας έως και τη σημερινή εκρηκτική αύξηση των καταναλωτικών αγαθών και της ενέργειας. Ουσιαστικά τον κατηγόρησε ως υπεύθυνο για την αισχροκέρδεια. «Αυτό δεν είναι η κρίση του πολέμου αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα είναι η αισχροκέρδεια και η τάση στις διεθνείς αγορές να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός στις αρχές Μαρτίου υποστήριζε ότι «δεν υπάρχουν υπερκέρδη», αλλά όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε οδηγία να φορολογηθούν τα υπερκέρδη «ξαφνικά τα ανακάλυψε».

Δηλωτική των επιλογών για τη προσωπική κόντρα ήταν και η φράση του « ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσπάθησε σκληρά να δημιουργήσει ισχυρό κράτος», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική. Θέλοντας να στείλει και μήνυμα και προς τη Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ., θεωρώντας, προφανώς πως πολλά στελέχη της ΝΔ, δείχνουν να διαφωνούν με την ακολουθούμενη πολιτική. Για την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως την απόλυτη ευθύνη έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είναι δεδομένη η επιλογή της πολιτικής τακτικής: να απορρυθμίσει το κυβερνητικό έργο, βάζοντας στο κάδρο τη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλύτερα από το καθένα πως η επόμενη προεκλογική περίοδος θα έχει δυο μονομάχους.

Αυτό ουσιαστικά επιδιώκει να ενισχύσει, πλέον, με τις προσωπικές επιθέσεις στο πρωθυπουργό. Η ανάδειξη της μεγάλης κόντρας ανάμεσα στα βασικά πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Για όλα τα θέματα της κυβέρνησης υπεύθυνος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για όλη την αντιπολίτευση υπεύθυνος είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξάλλου, όπως σημειώνουν και έμπειροι πολιτικοί αναλυτές, «ενισχύοντας τη θέση του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτει αυτόματα το διπολισμό ως αποκλειστικό και μόνο στοιχείο των κρίσιμων επόμενων εκλογών». Εξάλλου, λένε οι ίδιοι παράγοντες «οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά είναι και θέμα της προσωπικότητας των ηγετών. Το πρόσωπο εμφανίζεται να είναι ισχυρότερο της ιδεολογικής ταυτότητας. Χωρίς να παραγνωρίζεται το δεύτερο, το ψηφοδέλτιο έχει ουσιαστικά ονοματεπώνυμο».

Αυτά ακούν, μερικοί στον ΣΥΡΙΖΑ και βγάζουν φλύκταινες…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments