Ελλάδα

ΕΛΑΣ: Αναγνωρίστηκαν ανήλικοι δράστες για ληστεία στο λόφο του Φιλοπάππου

ΕΛΑΣ: Αναγνωρίστηκαν ανήλικοι δράστες για ληστεία στο λόφο του Φιλοπάππου
Δύο ανήλικοι, 14 και 15 ετών, συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ στο λόφο του Φιλοπάππου, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία

Δύο ανήλικοι, 14 και 15 ετών, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στο κέντρο της Αθήνας από την ΕΛΑΣ, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Παράλληλα, αναζητείται ενήλικος συνεργός τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, βραδινές ώρες της 25ης Μαρτίου, στο λόφο Φιλοπάππου, οι κατηγορούμενοι πλησίασαν έναν άνδρα και μια γυναίκα. Ξαφνικά, με την απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν τον άνδρα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το κινητό τηλέφωνό του.

Αυτός, όμως, αντιστάθηκε και τότε οι φερόμενοι ως δράστες τον γρονθοκόπησαν, του αφαίρεσαν ασύρματο ακουστικό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι κατηγορούμενοι φεύγοντας από το σημείο πέταξαν το μαχαίρι που είχαν, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Έπειτα από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τους δύο ανήλικους στο κέντρο της Αθήνας και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως. Τα θύματα τους αναγνώρισαν ως δράστες της ληστείας και αμέσως μετά οι τελευταίοι συνελήφθησαν.

Σημειώνεται, ότι στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε αναδιπλούμενο μαχαίρι και του 15χρονου πολυεργαλείο με λεπίδα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή 30 κιλών ηρωίνης

Παράλληλα συνελήφθη 28χρονος Αλβανός ο οποίος κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση εγκληματικού δικτύου, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η δράση του.

Κατά την διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης, ο αλλοδαπός συνελήφθη να κατέχει σε διαμέρισμα, στην Αθήνα, 63 συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 30 κιλών και 463,2 γραμμαρίων, με σκοπό τη διακίνησή της και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments