Διεθνή

Ρωσία ΕΕ: Χωρίς ρούβλια δεν έχει αέριο λέει το Κρεμλίνο

Ρωσία ΕΕ: Χωρίς ρούβλια δεν έχει αέριο λέει το Κρεμλίνο

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ρωσία ΕΕ: Το Κρεμλίνο απειλεί με αντίμετρα σε περίπτωση που η Ευρώπη δεν πληρώσει με ρούβλια το αέριο.

Η Ρωσία έχει δώσει τελεσίγραφο στην ΕΕ σχετικά με το φυσικό αέριο.  Με πιθανά αντίμετρα της Ρωσίας απειλεί ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου μετά την άρνηση πολλών χωρών της ΕΕ να πληρώνουν με ρούβλια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου.

«Χωρίς ρούβλια δεν υπάρχει φυσικό αέριο», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, στο αμερικανικό δίκτυο PBS, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση και του Ρώσου βουλευτή Ιβάν Αμπράμοβ, μέλους της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή).

Τι δήλωσε ο Πεσκόφ

Η Ρωσία θα περιμένει την απάντηση της ΕΕ και μετά θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα, είπε. «Δεν σκοπεύουμε επ’ ουδενί να λειτουργήσουμε ως ευεργέτες και να προμηθεύουμε με δωρεάν φυσικό αέριο την Ευρώπη», τόνισε ο Πεσκόφ.

Ο έμπιστος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι εξαπέλυσε ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας. «Δυστυχώς οι καταστάσεις αυτές είναι εξαιρετικά εχθρικές», είπε ο Πεσκόφ για τις κυρώσεις. Αυτά μας έφεραν στο σημείο του «ολοκληρωτικού πολέμου».

“Το ρωσικό φυσικό αέριο θα μπορούσε να παραδοθεί σε «μη φιλικά» κράτη”

«Και εμείς στη Ρωσία εκλαμβάνουμε αυτόν τον πόλεμο με τέτοιο τρόπο, ότι δηλαδή οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία διεξάγουν πραγματικό πόλεμο στο εμπόριο, στην οικονομία, κατάσχουν την περιουσία μας, τα μετρητά μας και μπλοκάρουν τη χρηματοδότησή μας», παραπονέθηε ο Πεσκόφ. «Και τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα».

Ο Πούτιν είχε διατάξει την περασμένη εβδομάδα ότι το ρωσικό φυσικό αέριο θα μπορούσε να παραδοθεί σε «μη φιλικά» κράτη μόνον εάν πληρωθεί σε ρούβλια. Αυτό έχει ήδη απορριφθεί από ορισμένους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και την G7, που κάνουν λόγο για παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments