Οικονομία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί η πατάτα τείνει να γίνει είδος πολυτελείας – Έπιασε ταβάνι το ηλιέλαιο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί η πατάτα τείνει να γίνει είδος πολυτελείας – Έπιασε ταβάνι το ηλιέλαιο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το μεγάλο πρόβλημα πλέον προκύπτει με το ηλιέλαιο - Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην εστίαση η κατακόρυφη άνοδος των τιμών

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην εστίαση η κατακόρυφη άνοδος των τιμών σε βασικά είδη διατροφής, ενώ αρκετοί από αυτούς σκέφτονται πλέον να αφαιρέσουν τις τηγανητές πατάτες από τους καταλόγους των καταστημάτων τους. Το μεγάλο πρόβλημα πλέον προκύπτει με το ηλιέλαιο το οποίο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αποτελεί πλέον ένα “σπάνιο είδος”.

Σε πολλές περιπτώσεις ήδη οι καταναλωτές έχουν δει τις τιμές στο σουβλάκι να φθάνουν μέχρι και 4 ευρώ Αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται να αποσύρουν τις πατάτες και όσα μαγαζιά δεν τα έχουν αποσύρει από τα μενού τους, έχουν πανύψηλες τιμές στα συγκεκριμένα είδη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων Σερρών, Χαράλαμπο Τσιλιακούδη, τα προϊόντα πρώτης γραμμής καθημερινά έχουν υποσημείωση που αναγράφει: «Προσοχή αλλαγές στις τιμές των προϊόντων».

Έρχεται και η «εξαφάνιση» για καλαμαράκια και κολοκυθάκια τηγανητά

«Φτάσαμε να αγοράσουμε 32,5 ευρώ το δεκάλιτρο το ηλιέλαιο που το αγοράζαμε 14,5 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά επιχειρηματίας της εστίασης στην ΕΡΤ σύμφωνα με τον οποίο το πρώτο «θύμα» θα είναι το σουβλάκι από το οποίο «οι περισσότεροι συναδελφοι θέλουν να βγάλουν τις πατάτες» Δεύτερο «θύμα» των αυξημένων τιμών του ηλιελαίου ενδεχομένως να είναι τα τηγανητά καλαμαράκια και τα τηγανητά κολοκυθάκια καθώς το τηγάνισμα τείνει να γίνει η πιο ακριβή διαδικασία σε μια κουζίνα.

«Έχει γίνει απαγορευτικό το ηλιέλαιο. Ή πρέπει να πέσουν ότι τιμές ή να βρούμε εναλλακτικές. Εμείς να ανεβάσουμε (σ.σ. τις τιμές) αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει» λένε άλλοι επιχειρηματίες της εστίασης.  Χαρακτηριστικά λένε ότι «στα 6 τηγανίσματα θέλω 3,5 ευρώ για να τηγανίσω μια μερίδα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments