Διεθνή

Βλαντίμιρ Πούτιν: Διάταγμα ενίσχυσης του ρωσικού στρατού

Βλαντίμιρ Πούτιν: Διάταγμα ενίσχυσης του ρωσικού στρατού

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Βλαντίμιρ Πούτιν: Ο Ρώσος Πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα επιστράτευσης προκειμένου να σταλούν στις ένοπλες δυνάμεις περίπου 134.500 άτομα.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για εαρινή επιστράτευση. Οπότε, 134.500 άτομα θα σταλούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

“Αποφασίζω να καλέσω σε στρατιωτική θητεία 134.500 Ρώσους πολίτες ηλικίας 18 έως 27 ετών, οι οποίοι δεν ανήκουν στην εφεδρεία και υπόκεινται σε πρόσκληση για στρατιωτική θητεία σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο αριθ. 53-FZ της 28ης Μαρτίου 1998 “Περί στρατιωτικής υποχρέωσης και στρατιωτικής θητείας” από την 1η Απριλίου έως τις 15 Απριλίου 2022″, αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Τι άλλο προβλέπεται στο διάταγμα

Το διάταγμα δίνει επίσης εντολή να πραγματοποιηθεί “η απόλυση από τη στρατιωτική θητεία των στρατιωτών, των ναυτικών, των λοχιών και των υπαξιωματικών των οποίων η θητεία έχει λήξει”.

Το παρόν διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία της επίσημης δημοσίευσής του, 31 Μαρτίου, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Απαγορεύονται οι αγορές ξένου λογισμικού για κρατικά ιδρύματα

Τα ρωσικά κρατικά ιδρύματα από την Πέμπτη δεν θα μπορούν πλέον να προβαίνουν σε αγορές ξένου λογισμικού για κρίσιμες υποδομές χωρίς προηγούμενη έγκριση, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το διάταγμα απαγορεύει επίσης στα κρατικά ιδρύματα να χρησιμοποιούν ξένο λογισμικό σε κρίσιμες υποδομές από την 1η Ιανουαρίου 2025, καθώς η Ρωσία επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση από τη δυτική τεχνολογία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments