Διεθνή

Ρώσοι στρατιώτες κατέρριψαν κατά λάθος δικό τους αεροσκάφος (!)

Ρώσοι στρατιώτες κατέρριψαν κατά λάθος δικό τους αεροσκάφος (!)

Πηγή Φωτογραφίας: world.bemoo.xyz

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr , με αφορμή τη πτώση ρωσικού αεροσκάφους από Ρώσους στρατιώτες, για τις πληροφορίες που θέλουν ανώτερους συμβούλους του Πούτιν να κρύβουν την αλήθεια από τον Ρώσο πρόεδρο γιατί φοβούνται ...

Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία κατέρριψαν κατά λάθος δικό τους αεροσκάφος και αρνήθηκαν να εκτελέσουν εντολές.

Ειδικότερα, ο σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ, επικεφαλής του Αρχηγείου Επικοινωνιών της Κυβέρνησης, είπε ότι οι σύμβουλοι του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν φοβούνται να του πουν την αλήθεια για το πόσο άσχημα πάνε τα πράγματα.

Ο ανώτερος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Wagner Group, η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία με ύποπτες διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο, θεωρείται ότι είναι έτοιμη να «στείλει μεγάλο αριθμό προσωπικού στην Ουκρανία για να πολεμήσει μαζί με Ρώσους».

Οι μισθοφόροι της Wagner είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν ως «τροφή για κανόνια», για να προσπαθήσουν να καταστεί δυνατός ο περιορισμός των ρωσικών στρατιωτικών απωλειών.

Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι Ρώσοι επιτιθέμενοι στον κυβερνοχώρο «αναζητούν στόχους» στις χώρες που αντιτίθενται στις ενέργειες της Μόσχας.

Ο διακεκριμένος αξιωματούχος τόνισε, ακόμη,  ότι ακριβείς πληροφορίες για τις αποτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης δεν φτάνουν στον Πρόεδρο Πούτιν «επειδή οι ανώτεροι σύμβουλοί του φοβούνται πολύ να του πουν την αλήθεια».

Αυτό περιλάμβανε το να μην τον ενημερώνει ότι ο στρατός του χρησιμοποιεί στρατεύσιμους στην Ουκρανία, είπε ο αξιωματούχος.

Ο σερ Τζέρεμι έκανε παρόμοια σχόλια στην ομιλία του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, στην Καμπέρα.

«Φαίνεται όλο και περισσότερο ότι ο Πούτιν εκτίμησε λανθασμένα, σε μεγάλο βαθμό, την κατάσταση στην Ουκρανία», είπε.

Η GCHQ είναι η κορυφαία υπηρεσία κατασκοπείας του Ηνωμένου Βασιλείου για τον κυβερνοχώρο και άλλες μορφές πληροφοριών επικοινωνιών.

Αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την κατάσταση της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Σερ Τζέρεμι συμπλήρωσε: «Είδαμε Ρώσους στρατιώτες – χωρίς όπλα και ηθικό – να αρνούνται να εκτελέσουν εντολές, να σαμποτάρουν τον δικό τους εξοπλισμό και ακόμη και να καταρρίπτουν κατά λάθος το δικό τους αεροσκάφος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments