Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Γιάννης Οικονόμου: Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα

«Εξετάζουμε συνέχεια σχέδια για την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της ροής από τη Ρωσία» δήλωσε ο κ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Για την υπόθεση της Πάτρας

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα “Θέλω να ξεκινήσω από τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας. Το συναισθηματικό και ηθικό φορτίο του γεγονότος αυτού υπερβαίνει το προσωπικό όριο αντοχής των περισσοτέρων από εμάς για να μην πω όλων μας. Δεν υπάρχουν λόγια  να εκφραστεί η οδύνη και χρειάζεται βαθιά περίσκεψη και περισυλλογή. Τα όργανα του Κράτους με σοβαρότητα, συνέπεια και μεθοδικότητα  κατά το λόγο των αρμοδιοτήτων τους, κάνουν ότι μπορούν, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση ώστε να προχωρήσει η διερεύνηση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η Ελληνική Αστυνομία κάνοντας εξαιρετική δουλειά και στην υπόθεση αυτή, συνδράμει την ελληνική Δικαιοσύνη. Χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και εμπιστοσύνη στις Αρχές ώστε να διαλευκανθούν τα γεγονότα από τα αρμόδια όργανα”.

Για τα ενεργειακά

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας, συγκάλεσε χθες έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου, προκειμένου να αξιολογηθούν όλα τα εναλλακτικά σενάρια διασφάλισης του ομαλού ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, σε περίπτωση ρωσικής κλιμάκωσης. Αποφασίστηκε συγκεκριμένα:

  • Έως την Παρασκευή ο ΔΕΣΦΑ θα υποβάλει μελέτη αξιολόγησης κόστους-οφέλους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προσθήκη μιας πλωτής δεξαμενής LNG στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας.
  • Έως την Τρίτη ο Διαχειριστής θα ενημερώσει για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων με την ιταλική SΝΑΜ και τις δυνατότητες διατήρησης στρατηγικών αποθεμάτων φυσικού αερίου σε υπόγειες αποθήκες στην Ιταλία.
  • Ο ΔΕΣΦΑ θα επικαιροποιήσει τις εκτιμήσεις αναφορικά με τα επιπλέον φορτία LNG που ενδεχομένως χρειαστούν, σε περίπτωση ολικής διακοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
  • Η ΔΕΠΑ Εμπορίας παρακολουθεί στενά τη διαθεσιμότητα των φορτίων LNG στις διεθνείς αγορές προκειμένου να προμηθευτεί επιπλέον φορτία εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
  • Έως την Τρίτη η Δ.Ε.Η. θα καταθέσει το ετήσιο πλάνο εξόρυξης λιγνίτη στα ορυχεία της, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των διαθέσιμων λιγνιτικών μονάδων.
  • Παράλληλα, εξετάζονται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενδεχόμενα προβλήματα σε ό,τι αφορά την προμήθεια συγκεκριμένων αγαθών, τα οποία πολλές χώρες προμηθεύονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Στη χώρα μας τέτοιος κίνδυνος, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει. Το ζήτημα -όπως γνωρίζετε- απασχόλησε ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιβεβαιώθηκε η ομαλή ροή της αγοράς και της λειτουργίας των παραγόντων  της εφοδιαστικής αλυσίδας,  καθώς και  η απόλυτη επάρκεια αγαθών.

Μέτρα στήριξης όσο χρειαστεί

“Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει και θα συνεχίζει για όσο χρειαστεί την στήριξη της κοινωνίας, και ιδίως των πιο ευπαθών συμπολιτών μας, για να μειώσουμε όσο είναι δυνατόν το βάρος των ανατιμήσεων. Εξαντλούμε κάθε ευκαιρία και δημιουργούμε συνεχώς νέες δυνατότητες για την υπεράσπιση της κοινωνίας” σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments