Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί θα μπορούν να επιλέγουν την ένδειξη «Χ» για το φύλο στα διαβατήρια

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί θα μπορούν να επιλέγουν την ένδειξη «Χ» για το φύλο στα διαβατήρια

Πηγή Φωτογραφίας: US Embassy

Μια αρκετά σημαντική διαφοροποίηση αναμένεται να υπάρξει στις Ηνωμένες Πολιτείες, μιας και οι πολίτες της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν την ένδειξη «Χ» για το φύλο

Μια αρκετά σημαντική διαφοροποίηση αναμένεται να υπάρξει στις Ηνωμένες Πολιτείες, μιας και οι πολίτες της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν την ένδειξη «Χ» για το φύλο, στις αιτήσεις που θα υποβάλουν για την έκδοση των διαβατηρίων τους.

Αυτό ανακοινώθηκε και κάθε επισημότητα από τον Λευκό Οίκο, με αφορμή της Ημέρα Transgender Ορατότητας, ώστε να δώσει ένα μήνυμα  στο κύμα πολιτειακών νομοσχεδίων, που βάζουν στο στόχαστρο τους συγκεκριμένους πολίτες.

Η πολυαναμενόμενη αλλαγή για τα διαβατήρια- με στόχο να δίνονται περισσότερες επιλογές σε transgender, nonbinary και gender-nonconforming πολίτες- θα είναι διαθέσιμη στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Οι διευκολύνσεις των αλλαγών

Το πλάνο αυτό είχε ανακοινωθεί το περασμένο καλοκαίρι, όταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακάλεσε κανονισμό που απαιτούσε ότι ένας πολίτης που θέλει να αλλάξει το φύλο που αναφέρεται στο διαβατήριό του θα έπρεπε να έχει πιστοποιητικό γιατρού που να δηλώνει ότι έχει κάνει ή είναι στη διαδικασία μετάβασης.

Παράλληλα οι Αμερικανοί πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν το φύλο τους και στις κάρτες κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς να απαιτούνται ιατρικά έγγραφα, από το φθινόπωρο.

Η επιλογή «Χ» για το φύλο σύντομα θα επεκταθεί σε αιτήσεις για ομοσπονδιακή βοήθεια φοιτητών, καταγγελίες για διακρίσεις στην επιτροπή ίσων ευκαιριών και στο σύστημα ασφαλείας του Λευκού Οίκου για εργαζόμενους και επισκέπτες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν.

“Κάθε Αμερικανός αξίζει την ελευθερία να είναι ο εαυτός του”

«Η διοίκηση για μία ακόμη φορά καταδικάζει την ταχεία εξάπλωση των επικίνδυνων νομοθετικών επιθέσεων κατά των transgender, που έχουν παρουσιαστεί και εγκριθεί σε πολιτειακά κοινοβούλια σε όλη τη χώρα. Κάθε Αμερικανός αξίζει την ελευθερία να είναι ο εαυτός του. Όμως, υπερβολικά πολλοί transgender Αμερικανοί ακόμη αντιμετωπίζουν συστημικά εμπόδια, διακρίσεις και πράξεις βίας», ανέφερε ακόμη ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα, η υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών ανακοίνωσε νέες πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει πιο συμπεριληπτικός ο έλεγχος επιβατών. Μεταξύ άλλων, θα επικαιροποιηθεί η διαδικασία του σωματικού ελέγχου. Η τρέχουσα τεχνολογία διακρίνει την ανατομία του σώματος, κάτι που απαιτεί από έναν αξιωματούχο με την επιλογή ενός κουμπιού να ενημερώνει το μηχάνημα για το φύλο του ταξιδιώτη, πριν τον σκανάρει. Κάτι που μπορεί ενδεχομένως να σημάνει συναγερμό, αν το περίγραμμα του σώματος ενός ανθρώπου δεν ταιριάζει σε αυτό που αναμένει το λογισμικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments