Διεθνή

Ρωσία: Πακέτο βοήθειας στον αεροπορικό κλάδο

Ρωσία: Πακέτο βοήθειας στον αεροπορικό κλάδο

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ρωσία: Το Κρεμλίνο προχώρησε στην ενίσχυση του αεροπορικού κλάδου μετά την κάθετη πτώση της ταξιδιωτικής κίνησης.

Βάζει το χέρι στην τσέπη το Κρεμλίνο προκειμένου να στηρίξει τον αεροπορικό κλάδο στην Ρωσία. Οι διεθνείς κυρώσεις έχουν “λυγίσει” τις παλαι ποτέ κραταιές αεροπορικές εταιρείες με αποτέλεσμα, η Κυβέρνηση να προχωρά σε άμεση ενίσχυση.

Έτσι ανακοίνωσε πακέτο βοήθειας ύψους 100 δισ. ρουβλίων (1,25 δισ. δολάρια) για να βοηθήσει οικονομικά τις ρωσικές εταιρείες του ταξιδιωτικού κλάδου. Η ανακοίνωση έγινε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την ολοκλήρωση συνάντησης του με εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών, όπως και εταιρειών αεροναυπηγικής.

Τα προβλήματα

Η αεροπορική αγορά της Ρωσίας, που θεωρείται η 11η μεγαλύτερη παγκοσμίως, έχει πιεστεί σημαντικά από τις κυρώσεις που έχουν… προσγειώσει την ταξιδιωτική κίνηση και στερούν από τις εταιρείες την δυνατότητα να τροφοδοτούνται με ανταλλακτικά από τη δύση.

Ξεχωριστό πρόβλημα αποτελούν τα σκάφη που είχαν νοικιαστεί με leasing από ρωσικές αεροπορικές. Οι ξένοι ιδιοκτήτες χρειάστηκε να καταγγείλουν τις συμβάσεις λόγω των κυρώσεων, όμως τα αεροσκάφη παραμένουν εγκλωβισμένα στη Ρωσία.

Οι αρχές αναζητούν τρόπο να επιτευχθεί συμβιβασμός για την αποπληρωμή των χρεών των ρωσικών εταιρειών για τα αεροσκάφη. Στο μεταξύ νέος νόμος επιτρέπει στις ρωσικές εταιρείες να συνεχίσουν να τα λειτουργούν, κάτι όμως που οι εταιρείες διστάζουν να το κάνουν φοβούμενες πως θα διαταράξουν πλήρως τις σχέσεις τους με τους δυτικούς τους εταίρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments