Πολιτική

Πλεύρης για πιστοποιητικά εμβολιασμού: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

Πλεύρης για πιστοποιητικά εμβολιασμού: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις
Πλεύρης για πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε ενοποίηση των χρόνων διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού και περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάιο.

Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού καθώς και για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης. Ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε ενοποίηση των χρόνων διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού και περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως δεν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειάζεται η επίδειξή του για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες.

Την επόμενη εβδομάδα τα μέτρα

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι άμεσα, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης, προκειμένου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η χώρα να βρίσκεται πιο κοντά στην κανονικότητα.

Οι μάσκες θα μείνουν

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι πρόκειται για ένα σχετικά ήπιο μέτρο που δεν περιορίζει την κινητικότητα και την κοινωνική, οικονομική ζωή, ενώ στη χώρα μας οι εσωτερικοί χώροι περιορίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα μέτρο που πρέπει να «φύγει» άμεσα.

Για το αν θα χρειαστεί τέταρτη δόση

«Η εκτίμησή μου είναι ότι πολύ άμεσα θα υπάρξουν αποφάσεις γι’ αυτό το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments