Nέα της αγοράς

Lufthansa: Η Ιταλία είναι μια ισχυρή αγορά θα μπορούσε να αποτελέσει το νότιο κόμβο για τον όμιλο

Lufthansa: Η Ιταλία είναι μια ισχυρή αγορά θα μπορούσε να αποτελέσει το νότιο κόμβο για τον όμιλο

Πηγή Φωτογραφίας: Offsite

Η MSC είναι ο "τέλειος εταίρος" για την ITA, δήλωσε ο Spohr, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η Lufthansa θα επενδύσει απευθείας στην ιταλική αεροπορική εταιρεία από την αρχή ή μόνο σε μεταγενέστερο στάδιο μετά από εξαγορά από την MSC

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG Carsten Spohr δήλωσε ότι η Ρώμη θα μπορούσε να γίνει ο πέμπτος κόμβος του ομίλου με την εξαγορά του νέου ιταλικού αερομεταφορέα ITA Airways, σύμφωνα με το Bloomberg.

“Η Ιταλία είναι μια ισχυρή αγορά”, δήλωσε ο Spohr σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. “Η Ρώμη θα μπορούσε να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο εντός της Lufthansa, ενσωματώνοντας το σύστημά μας με έναν νότιο κόμβο για τον όμιλο”.

Οι επίσημες διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, αφού οι δύο εταιρείες κατέθεσαν εκδήλωση ενδιαφέροντος τον Ιανουάριο

Ο Spohr επιβεβαίωσε τη δέσμευση να συνεργαστεί με τον ναυτιλιακό κολοσσό Mediterranean Shipping Co. που ανήκει στον Ιταλό δισεκατομμυριούχο Gianluigi Aponte, για να αναλάβει την ITA, την κρατική διάδοχο της χρεοκοπημένης Alitalia SpA. Οι επίσημες διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, αφού οι δύο εταιρείες κατέθεσαν εκδήλωση ενδιαφέροντος τον Ιανουάριο.

Η MSC είναι ο “τέλειος εταίρος” για την ITA, δήλωσε ο Spohr, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η Lufthansa θα επενδύσει απευθείας στην ιταλική αεροπορική εταιρεία από την αρχή ή μόνο σε μεταγενέστερο στάδιο μετά από εξαγορά από την MSC.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments