Nέα της αγοράς

Νέα διένεξη ανάμεσα στην Βεργίνα – Carslberg και στην Heineken ζητούν αποζημίωση 478 εκατ. από την πράσινη

Νέα διένεξη ανάμεσα στην Βεργίνα – Carslberg και στην Heineken ζητούν αποζημίωση 478 εκατ. από την πράσινη

Πηγή Φωτογραφίας: Mini Market Magazine - Edie

Η ανακοίνωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της Heineken

Ένα ακόμα επεισόδιο γράφεται στην πολυετή εξέλιξη της υπόθεσης περί κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης από πλευράς της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, για την οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 31,4 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η νεότερη εξέλιξη αφορά πλέον την διεκδίκηση για επιβολή προστίμου ύψους 478 εκατ. ευρώ από τις δύο ανταγωνίστριες εταιρείες της Αθηναϊκής στην ελληνική αγορά, την Carlsberg (Ολυμπιακή Ζυθοποιία) και την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (Βεργίνα).

Οι δύο επιχειρήσεις έχουν προσφύγει για το θέμα στην δικαιοσύνη, διεκδικώντας τα συγκεκριμένα ποσά. Θα θυμίσουμε ότι το πρόστιμο ύψους 31,4 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε το 2014 στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ήταν το υψηλότερο μέχρι στιγμής που έχει επιβληθεί σε επιχείρηση από πλευράς της Επιτροπής.

Heineken: Δεν μπορεί να εκτιμηθεί με βεβαιότητα η έκβαση της υπόθεσης

Στα όσα αναφέρει μεταξύ άλλων η Heineken μέσα από τις οικονομικές της καταστάσεις, “η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αφήνει την δυνατότητα να εκτιμηθεί με βεβαιότητα η έκβασή της, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, του γεγονότος ότι προσφυγή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κατά του προστίμου που επιβλήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού εκκρεμεί ενώπιον του Ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας”.

Συν τοις άλλοις η Heineken υποστηρίζει το αβέβαιο της έκβασης που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη διεκδίκηση από πλευράς των ανταγωνιστών της, καθώς θέτει το ερώτημα “κατά πόσο τα ολλανδικά δικαστήρια μπορούν να αναλάβουν διεθνή δικαιοδοσία επί αυτών των αξιώσεων, στο βαθμό που υποβάλλονται κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, καθώς εκκρεμεί η σχετική δικαστική προσφυγή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των Κάτω Χωρών”.

H πολυεθνική αναφέρει ότι υπάρχει και ένα ακόμη βασικό σημείο που σχετίζεται με την έκβαση της υπόθεσης και θέτει σε αβεβαιότητα την εξέλιξή της. Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για το γεγονός ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και η Heineken έχουν κινηθεί για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους τόσο για διαδικαστικούς λόγους όσο και επί της ουσίας. “Επομένως, το ποσό αυτών των πιθανών υποχρεώσεων (εάν υπάρχουν) δεν μπορεί να επιμετρηθεί με επαρκή αξιοπιστία”, συμπληρώνει επί του θέματος η Heineken.

Η απάντηση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της Heineken

Όπως αναφέρουν σε συνέχεια του δημοσιεύματος η Heineken και η Aθηναϊκή Ζυθοποιία: “H HEINEKEN και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θεωρούν ότι δεν έχει διαπραχθεί καμία παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, ότι η ΖΜΘ δεν έχει υποστεί καμία ζημιά και ότι υπέβαλε την αξίωσή της, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, πολύ αργά”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments